26.04.2019 | lukea aikaa: 1 minuutti

Mietipä hetki sukkahousuja. Tuleeko sinulle mieleen viettelijätär stay-upeissa vai ähellys tiukkojen sukkahousujen saamiseksi jalkaan – ja noin ne jo hajosivatkin. Taas. Sukkahousut ovat nimittäin tätä kaikkea ja paljon enemmänkin. Moni meistä on luopunut niistä lapsuuden jälkeen todettuaan olevansa enemmän housuihminen. Osa taas käyttää niitä ilolla päivittäin – mutta kaikissa ne herättävät jonkun tunteen tai muiston.

Sukkahousujen varhaista muotoa käytettyyn jo renessanssin aikaan, tällöin se oli tosin vain miesten vaate. Naisten säärien näkyminen kun oli täysin siveetöntä. Sukkahousujen esiasteena pidetään nailonsukkia, jotka tulivat markkinoille 40-luvulla. Nailonhan ei jousta, joten sukkia tehtiin montaa eri kokoa. Kun 50-luvulla ymmärrettiin, että nailonia kuumentamalla sen joustavuus paranee, oltiin jo menossa lähelle elastaania ja sukkahousujen joustavuutta. 60-luvun minihamemuoti räjäytti sukkahousujen kysynnän ohittaen sukan suosion.

Perussukkahousuissa on paksumpaa materiaalia kärkivahvikkeena varpaiden kohdalla, ja joskus myös jalkapohjissa ja kantapäässä. Haarakiila on tavallisesti puuvillasekoitetta, jotta se hengittää. Sukkahousujen paksuus ilmoitetaan denierissä. Denier (den) kuvaa montako grammaa painaa 9000 metriä sukkahousujen valmistuksessa käytettyä lankaa. Juhlasukkahousut ovat kevyimmät ja ohuimmat, esim. 10 denieriä, kun 30-40 denieriä jo estää oikeastaan ihon näkymisen läpi kokonaan.

Sukkahousujen denieriä ja kuviota vaihtamalla pystyt tuomaan leikkisyyttä ja luksusta arkipukeutumiseenkin. Niillä voit korostaa, häivyttää ja säväyttää helposti! Valittavanasi on monia eri vahvuuksia, kuvioita, kiiltävyyksiä, ja värejä – sukkahousut ovatkin helppo ”koru” asulle. Rohkea pukeutuja valitsee taas trendikkäät verkkosukkahousut. Suosittelen toki aina niiden alle toisia sukkahousuja, jottei lopputulos ole liian mauton… Tavallinen kynähame ja neulepaita -asukin saa aivan erilaisen twistin valitsemalla asuun joskus leikkisämmät sukkahousut. Kokeile rohkeasti kuoseja tai värejä!

Koska juhlasukkahousut ovat niin ohuet, pidä mukanasi aina varapari. Jos sukkaan kuitenkin tulee silmäpako, on vanha toimiva temppu rajata vauriot laittamalla tippa väritöntä kynsilakkaa paon ylä- ja alareunaan.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *