09.11.2017 | Lukuaika: 3 minuuttia

Meille Klingelillä on jo kauan ollut selvää, että haluamme tarjota trendikkäitä vaatteita kaikenkokoisille naisille. Tärkeä lähtökohta pukeutumisessa on, että tietää oma kokonsa ja tunnistaa, mihin vartalotyyppikategoriaan kuuluu. Se ei kuitenkaan aina ole helppoa. Aikaisemmin blogissamme on annettu pukeutumisvinkkejä lyhyille naisille sekä esitelty eri housumallien perusperiaatteita. Tällä kertaa kurkistamme isojen kokojen maailmaan ja tutustumme seikkoihin, jotka vaikuttavat vaatteen istuvuuteen. Lue kuinka voit valjastaa vaatteen leikkauksen, materiaalin ja trendit palvelemaan tarkoitusta. Mukavat, kauniisti istuvat vaatteet, jotka korostavat hyviä puoliasi, antavat positiivista energiaa arkeen. Miksi siis piilottaisit naiselliset muotosi, kun voit tuoda ne esille trendejä seuraten.

Miten löydän suuret koot?

Mahtavaa KLINGELin » isojen kokojen mallistoissa on ennen kaikkea se, että ne on suunniteltu nimenomaan kurvikkaille ja näyttäville naisille. Tämä tarkoittaa sitä, että leikkaukset ja mallit yksityiskohtia myöten on mitoitettu vastaamaan rehevämmän vartalotyypin tarpeita. Kyse ei siis ole vain kokotaulukon mukaan suurenevasta vaatekoosta. Tämä luo aivan eri edellytykset vaatteen istuvuudelle. Suositut tuotemerkkimme, kuten MIAMODAJanet & JoyceSara Lindholm ja Julietta tarjoavat ajankohtaista ja raikasta muotia, joiden leikkaukset ja materiaalit tukevat juuri isoja kokoja. Näiden mallistojen tuotteet ovat saatavissa kokoon 62 asti. Myös suositussa  Laura Kent -mallistossa löytyy valinnan varaa kokoon 54 asti.
Bildschirmfoto 2017-11-01 um 11.45.00

Mikä leikkaus tai tyyli sopii vartalotyypilleni?

Vaatekoosta riippumatta tärkeintä on, että viihdyt vaatteissasi ja pukeudut itseäsi varten. Uskalla toki myös testata ja haastaa tyyliäsi, se on usein ainoa keino löytää uutta. Korostamalla hyviä puoliasi tuot asuun istuvuutta – eri leikkaukset tuovat esiin vartaloa eri tavoin ja erilaisilla tyyleillä ja yksityiskohdilla huomion saa kiinnittymään haluamiinsa vartalon osa-alueisiin.

Eri pituuksilla leikittely ja asun kerroksellisuus rikkoo linjoja ja tuo kokonaisuuteen ilmavuutta. Yhdistä esimerkiksi pitkähelmainen printtikuvioitu paita niitein somistettuun farkkutakkiin ja kääri takin hihat rennosti ylös. Muistathan, että kerroksittainen yläosa toimii tehokkaimmin kapeiden housujen kanssa, jotka antavat pidentävän vaikutelman ja keventävät mukavasti kokonaisuutta.

Isokokoiset kuosit ja kuvioinnit ovat itsessään näyttäviä. Yhtenä yksityiskohtana ne ovat tehokas ja muodikas pukeutumiselementti, mutta vältä liian suuria alueita. Yhdistä rento, pirteästi kuvioitu pusero klassisiin, ihanasti joustaviin slim fit -farkkuihin niin mukava ja tyylikäs kokonaisuus on valmis! Asua voi halutessaan korostaa epäsymmetrisellä viitalla, joka tuo asuun kerroksellisuutta ja on trendikäs. Pitäydy viitan valinnassa yksivärisessä vaihtoehdossa, joka tasapainottaa kokonaisuutta.

Jos mahtipontiset kuosit eivät ole sinun makuusi, voit luottaa A-linjaiseen tyyliin yläosan valinnassa. Monen suosima V-päätie luo tunnetusti lisäksi pidentävän vaikutelman. Voit myös korostaa vyötäröä asuun sopivalla vyöllä, joka luo naisellisen siluetin.

Taio yksityiskohdilla

Pienet, joskus jopa huomaamattomat yksityiskohdat saavat vaatteen istumaan paremmin ja lisäävät myös vaatteen mukavuutta. Kauttaaltaan tai osittain joustava vyötärö housuissa on aina mukava ominaisuus. Joustovyötärö on helppo piilottaa pidemmän paidan helman alle näin halutessasi. Housunlahkeiden pitkittäisillä saumoilla ja koristeompeleilla saadaan aikaan siluettia pidentävä vaikutelma.

Bildschirmfoto 2017-11-01 um 11.43.57

Vartaloa korostavien T-paitojen ja puseroiden trendikäs suosikki on röyhelömäinen volankihelma, joka luo optisen, merenneitomaisen vaikutelman. Rennommissa paidoissa helman sivuhalkiot antavat lisää liikkumatilaa.

Materiaalivalinta luo edellytykset sille, miltä vaate tuntuu päällä. Ihannetilanne tietysti on, ettei vaatteen olemassaoloa muista lainkaan ja että se istuu kuin toinen iho. Joustava jersey tai elastaanisekoitemateriaali tuntuvat joustavuutensa ansiosta mukavilta päällä tilanteessa kuin tilanteessa. Puhtaan puuvillan etuja on toki vaikea kiistää, mutta hitunen elastaania tuo kankaalle heti lisää istuvuutta ja vähentää myös sen rypistyvyyttä.

Syys- ja talvitakeissa on valitettavan usein suora leikkaus, joka piilottaa naisellisen siluetin. Myös takeissa vyötärölle asettuvan vyön tai kiristysnyörin avulla voi loihtia esiin linjoja ja korostaa vyötäröä. Kuvan upean kullanhohtoisen syystakin vyötärön kiristysnyöri katkaisee vartalon linjan, ja rypytys tuo takkiin myös sievän yksityiskohdan.

Toivomme, että löysit blogistamme pikkuvinkkejä myös omaan pukeutumiseesi. Tietyillä nikseillä ja leikkausten valinnalla voi oppia korostamaan oman vartalon hyviä puolia. Tärkeintä kuitenkin on löytää vaatteita, joissa viihtyy ja joissa voi olla oma itsensä: juuri se upea nainen, joka olet!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *