20.10.2020 | Lukuaika: 3 minuuttia

Tulevana viikonloppuna siirrytään talviaikaan, joten olemme pian virallisestikin jättäneet kesän taaksemme. Kesämenot vaihtuvat syksyn kotoiluun ja tunnelmointiin. Tai hyggeilyyn, kuten tanskalaiset sanovat. Luonnon valmistautuessa pitkiin talvikuukausiin mekin hidastamme tahtia ja vetäydymme sisälle suojaan märältä ja viimalta. Jätä siis suorittaminen sikseen: sytytä kynttilä ja vetäydy sohvalle torkkupeiton alle!

Siirry talviaikaan uudella kellolla

Kellojen siirtäminen talviaikaan kertoo talven ja joulun lähestymisestä. Se on myös hyvä tilaisuus siirtyä uuteen kelloon! Ennen kellon hankkimista kannattaa kuitenkin pysähtyä miettimään tulevaa käyttötarkoitusta, haluttuja ominaisuuksia ja tarpeellisia toimintoja. Ensinnäkin, onko haussa kello arkeen vai juhlaan? Koristeelliset kivet tai kullanvärit tekevät kellosta kuin korun, jolloin se ei riko juhlatyyliä. Arkeen taas käy käytännöllisempi rannekello, kuten vaikkapa luonnonkaunis puukello. Pohdi myös, mitä käytännön ominaisuuksia vaadit uudelta kelloltasi. Esimerkiksi selkeä kellotaulu, josta viisarit ja indeksit erottaa yhdellä vilkaisulla, on monen hyväksi toteama ominaisuus. Lukoton, joustava ranneke voi olla luksusta tai jopa välttämättömyys. Entäs riittääkö peruskello vai tarvitsetko kellonajan lisäksi muita toimintoja, kuten sekuntikellon ja päivyrin? Vinkki: uusi kello on perinteinen joululahjaidea sekä naiselle että miehelle!

Linkki: Miesten rannekello Retro Classic 1, Naisten rannekello 0136, Naisten rannekello

Tuo pehmeyttä ja lämpöä torkkupeitolla

Syyssisustus syntyy helpomminkin kuin tapetoimalla tai uusimalla huonekaluja. Syksyiset torkkupeitot, koristetyynyt, verhot ja muut sisustusyksityiskohdat päivittävät kodin sisustuksen vuodenaikaan sopivaksi. Jo pelkästään uudella torkkupeitolla saa näppärästi väriä ja pehmeyttä huonetilaan. Valitse sisustustyyliisi sopiva torkkupeitto: ajattoman yksivärisen kuosin lisäksi klassiset ruudut sopivat moneen tyyliin, tai jos kaipaat jotain astetta villimpää, kokeile eläinkuosia. Taittele torkkupeitto sängyn päätyyn tai heitä se rennosti (mutta tietenkin täysin harkitusti) sohvan tai nojatuolin selkänojalle. Suloiseen torkkupeittoon on ihana kääriytyä lämmittelemään sateen ropistessa vasten ikkunaa. Kun ulkona on kylmää, pimeää ja märkää, käperry sohvalle muhkean tyynykasan keskelle, vedä päällesi pehmeä torkkupeitto ja nauti hyvästä kirjasta tai elokuvasta. Ota omaa aikaa hyvällä omatunnolla!

Linkki: Tyynynpäällinen, Torkkupeitto

Sisusta valoilla ja kynttilöillä

Tähän vuodenaikaan tarvitsemme lisävaloa voidaksemme hyvin. Suosittelemmekin sisustamaan kotona erilaisilla kaamosvaloilla ja kynttilöillä. Palavien kynttilöiden kanssa pitää tietenkin olla varovainen, eikä niitä saisi jättää valvomatta tulipalovaaran vuoksi, mutta mikäs neuvoksi, kun pitää vaikkapa kipaista vessassa tai käydä keittämässä kahvia, hakemassa santsikuppia tai etsimässä lukulaseja? Nykyään on olemassa erilaisia LED-kynttilöitä, jotka ovat turvallinen ja savuton vaihtoehto oikeille kynttilöille. Niissä on usein oikeaa liekkiä matkiva, lepattava valaistus, jolloin ne näyttävät erehdyttävän aidoilta. Myös erilaiset valosarjat ja ?langat tuovat tunnelmallista valaistusta kotiin ilman avotulen riskejä. Vinkki: ripustamisen sijaan voit asetella valosarjan lasikulhoon tai -maljakkoon, ja asettaa sen lisävaloa vaativaan paikkaan kotona. Tunnelmallinen valaistus on parasta pimeänä vuodenaikana!

Linkki: LED-kruunukynttilä, LED-vahakynttiläsarja

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *