08.11.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Oletko huomannut, että jotkut värit käyvät sinulle erityisen hyvin – ja jotkut taas saavat kasvojesi ihon näyttämään väsyneeltä ja harmaalta. Tämä ei ole vain kuvitelmaa, vaan värianalyysi kertoo hyvinkin tarkasti mitkä värit kantajalleen käyvät. Värianalyysin mukaan ihmiset jaetaan kahteen ryhmään: kylmiin ja lämpimiin, ja edelleen vuodenajan mukaan talvi-, kevät-, kesä- ja syksyihmisiin. Kylmän värikartan edustajia ovat kesä- ja talvi-ihmiset. Lämpimän värimaailman edustajia ovat kevät ja syksy. Tässä kirjoituksessa käydään läpi syksyihmisen värejä.

Syksyihmisen tunnistaa lämpimän ruskeista silmistä, sekä selkeästä punapigmentistä hiuksissa. Verisuonet ovat vihertävät, toisin kuin värianalyysin kylmillä ihmisillä, joilla ne ovat siniset. Muuten iho on keltapohjainen; kultaisesta pronssiin. Hänellä voi olla myös pisamia. Syksyihminen ruskettuu hyvin ja tasaisesti. Mistä omat sävyt sitten tunnistaa? Värianalyysiin mennään tavallisesti ilman meikkiä, jolloin ihon oma sävy näkyy hyvin. Hiukset voidaan myös peittää myssyn alle, jolloin nekään eivät vaikuta väreihin kasvoilla. Erivärisiä huiveja pidetään lähellä kasvoja jolloin pystyään katsomaan, miten värit vaikuttavat kasvojen ihoon. Ihon pitäisi näyttää hyvältä, tasaiselta ja kauniinväriseltä – ei samealta, kalpealta tai harmaalta.

Syksyihminen korostaa omia kauniita värejään syvillä ja luonnollisilla sävyillä. Liian kylmät ja puhtaat sävyt tekevät ihosta himmeän ja samean. Syysvärit ovat juurikin niitä tuttuja syksyn sävyjä: lämpimiä ja murrettuja, joissa on oranssinen tai kultainen pohjasävy. Eli kyseessä ovat ihanat, kylläiset ja maanläheiset sävyt, kuten kultainen hiekka, kellertävän harmaa, tumma oliivi, punaruskeat sävyt, terrakotta, sinappi, oranssi ja hunaja….

Usein kuulee ihmisten sanovan, ettei esim. punainen sovi heille. Kyllä sopii, kyse on vain sen oikean sävyn löytämisestä. Ja sitähän värianalyysi juuri on; se ei sulje pois mitään värejä, vaan auttaa löytämään sen itselleen sopivan sävyn. Musta ja valkoinen ovat kuitenkin värejä, joita suositellaan vain talvi-ihmisille. Ja kyseessähän on nimenomaan pukeutumisessa aina sen yläosan sävy. Vaatteiden alaosa voi olla minkävärinen vain, koska se ei vaikuta kasvojen ihoon asti.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *