05.10.2014 | Lukuaika: 1 minuutti

 

Jos ei tuhkimo olisi tiputtanut korkokenkäänsä, olisi eräs ikimuistoisimmista saduista ja rakkaustarinoista jäänyt syntymättä. Jos tuhkimolla olisi taas ollut jalassaan mukavat nilkkurit, olisivat ne varmasti pysyneet jalassa ja niillä olisi ollut helppo juosta odottavaan hevosvaunuun. Kyllä, kengät siis ovat isossa osassa naisten elämässä. Ja usein niiden valintaan liittyy jotain ”tarunomaista”, eli valintaa eivät useinkaan ohjaa pelkät järkisyyt.

Klassiset nilkkurit syksyyn

Syksyllä kenkämuodissa on pääpaino juurikin nilkkureissa sekä klassisissa syyssaapikkaissa. Vaikka design on syksyn 2014 nilkkureissa usein pelkistetty, tuovat jännittävät pintamateriaalit kenkiin lisää ilmettä. Vaikka nilkkureissa olisikin vain matala korko, tai ei korkoa ollenkaan, ei niiden silti tarvitse näyttää tylsiltä terveyskengiltä. Niin kuin mainitsin, on kenkien käyttö usein myös mielensisäinen asia – vaikka funktio onkin jalkojen säilyttäminen kuivana ja jalan terveellinen askellus, saavat kengät tuottaa myös hyvää mieltä.

 

Arkikäytössä matalat korot ovat usein mukavimmat käyttää, sekä tilanteeseen sopivat. Naisten nilkkurit ovatkin oiva valinta syksyiseen säähän. Nilkkurit on myös helppo yhdistää monenlaisten housujen ja jopa hameiden kanssa. Tosin hameiden ja mekkojen kanssa kannattaa muistaa, että nilkkuri katkaisee jalan linjan ja näin lyhentää jalkaa. Nilkkurit ovatkin käytännössä enemmän housujen kaveri.

 

Laadukkaat nilkkurit ovat aina jalalle hyvät, eli valitse siis juuri jalallesi sopiva lesti ja malli. Tämä onkin ensiarvoisen tärkeää, koska laadukkaat nilkkurit kestävät aikaa ja kulutusta, sekä niiden pitää kestää katseita monta sesonkia. Kenkien lesteissä on onneksi paljon eroja mallista riippuen; suomalaisten valmistajien kengät ovat usein esim. eteläeurooppalaisia merkkejä tilavampia. Hyvät nahkaiset nilkkurit vain paranevat käytössä, sekä muuttuvat yhä mukavammiksi, kun kenkä muokkautuu jalkaan. Myös sopivan matala korko sallii kenkien käytön hyvin arkikäytössä. Jokaisen naisen kenkävalikoimaan mahtuukin hyvin ainakin yhdet nilkkurit. Onhan tosiasia, että ”syksyinen sää” on meillä usein valitettavan ympärivuotista.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *