04.10.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Syystakkien taikaa

Vaikka tuntuukin, että kesä on monen lempivuodenaika, itse nautin joka vuosi syksyn tulemisesta. Lämpimien vaatteiden lisäksi saa kaivaa syystakit  esille. Niin kuin me tässä maassa elävät hyvin tiedämme, voivat syyssäät olla hyvinkin vaihtelevia. Päiviin voi mahtua kaikkea mahdollista: ihanan kuulaita aurinkoisia hetkiä, rankkaa sadetta sekä suuria lämpötilan vaihteluita.

Vaikka käytännössä on haastavaa selvitä yhdellä takilla koko syyskausi, kannattaa kuitenkin valita syystakki, joka auttaa mahdollisimman monessa säässä. Aurinkoiseen säähän täydellinen kaveri on ohut, esim. farkkutakki. Toinen vähän siistimpi valinta on trenssi. Trenssistä saat hyvin tehtyä myös rennomman asukokonaisuuden esim. farkuilla ja lenkkareilla. Nämä syystakit antavat lämpöä kivasti, ja viileämmällä ilmalla voi kaulaan kietaista huivin antamaan lisälämpöä. Valitsemalla alle – tai mukaan – lämpimämmän neuleen, saat myös kivasti lisälämpöä yllättäviin säihin. Koska olen nahkatakkien ylin ystävä, pitäähän se nostaa myös tähän yhdeksi hyväksi syystakkivalinnaksi.

Viileämmällä säällä hyvä valinta on kevyttoppatakki. Myös ulkoilutakki on hyvä valinta syyssäihin. Ulkoiluun ensisijaisesti tarkoitettu takki on usein hyvin hengittävä mutta kuitenkin lämmin. Ulkoilutakki estää kosteuden pääsemistä iholle hylkimällä tuulta ja vettä. Muista kuitenkin, että sateella ainoa oikea valinta on sadetakki. Vaikka ulkoilutakkisi hylkisi vettä, ei se kuitenkaan suojaa täysin sateelta. Softshell, eli pehmeäkuorinen takki on loistava valinta syksyiseen ulkoiluun. Nimensä mukaisesti se koostuu pehmeästä, suojaavasta kuoresta – tämän ominaisuuden lisäksi se antaa liikkumavaraa ja käyttömukavuutta reippaammassakin ulkoilussa. Myös pehmeä fleecetakki on oiva valinta syksyiseen viileämpään säähän. Se eristää kylmää ja tasaa kosteutta, mutta ei ole vedenpitävä. Myöskään kovin tuuliseen säähän ei fleece ole paras valinta.

Syystakin pukeminen on aina itselleni uuden vuodenajan alku – ja omalla tavallaan uuden alku. Ehkä siksi pidänkin vuodenaikojen vaihtelusta, käyttövaatteiden vaihto on kiva lisä siihen.


https://www.klingel.fi/vaelikausitakki-m-collection-658557/

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *