12.06.2020 | Lukuaika: 2 minuuttia

Kesä, aurinko ja uimakelit ovat taas ilonamme pitkän ja monella tapaa uuvuttavan kevään jälkeen. Kesäiset päivät ja pitkät illat antavat mahdollisuuden nauttia rauhoittavista kävelylenkeistä luonnossa ja venyttelytuokioista laiturin nokassa tai lähipuistossa. Rentouttavaa luonnon helmassa liikkumisessa on myös se, että sinne voi mennä sinne sellaisena kuin on! Päälle tarvitaan vain mukavat vaatteet ja hyvät kengät. Tässä blogikirjoituksessa kerromme liikunnan merkityksestä sekä esittelemme muutamia vapaa-ajan asuja rentoon oleiluun.

Liikunta on hyvinvoinnin A ja O

Opimme jo lapsena, että on tärkeää liikkua riittävästi voidaksemme hyvin, mutta ennen kaikkea iän lisääntyessä liikunnan merkitys niin fyysiselle kuin myös psyykkiselle hyvinvoinnille on huomattava. Päivän aloittaminen pienellä kävelyllä tai pyörän valitseminen auton sijaan ostosreissulle on iso asia pitkällä aikavälillä – vaikka tuntuisikin pieneltä juuri tapahtumahetkellä. Arkiliikunta on juuri se osa liikuntaa, joka pitää meidät toimintakykyisenä ilman suuria ponnistuksia.

Mukava ja monikäyttöinen vapaa-ajanasu

Jotta ulkoilu olisi mukavaa, on tärkeää että myös varusteet ovat kunnossa! Rento ja mukava vapaa-ajanasu on täydellinen kesäasu, joka toimii myös ulkoiltaessa. Se on helppo vetäistä päälle aamukävelylle, kun ilma on vielä viileä. Jos ilma ehtii lämmetä kävelyn aikana, voit avata hupparitakin ja sitoa sen vyötäisille. Mallistostamme löydät useita eri malleja, värejä ja kuoseja. Jos viihdyt vaatteissasi, tulee ulkoilusta ja liikunnasta vieläkin mukavampaa!

Treenaa ulkona!

Ulkotreenin yksi hyvistä puolista on raikkaan ulkoilman hengittäminen. Juuri tänä vuonna ulkoilun tärkeys on korostunut – ahtaat jumppastudiot ja kuntosalit ovat kriittisiä paikkoja virusten leviämisen suhteen. Monissa kaupungeissa on ulkokuntosali, joka on varsinkin kesällä mainio paikka treenaamiseen. Tee aamukävely ulkokuntoilupaikalle ja tee siellä muutama, juuri senpäiväiseen vireeseesi sopiva harjoitus. Näin päivän kuntoilu tulee tehtyä kuin itsestään! Pyydä mukaan ystäväsi, ja tehkää aamukävelystä jokapäiväinen tapa. Mukavan rupattelun merkeissä ja turvaväleistä huolehtien hetki on voimaannuttava niin mielelle kuin myös keholle. Päällä miellyttävä ja hyvännäköinen vapaa-ajanasu sopii mainiosti tällaiseen aktiviteettiin, jossa vaatteelta vaaditaan joustavuutta ja mukavuutta. Päättäkää treenihetki kahvikupposeen terassillasi. Voiko päivä enää ihanammin alkaa?

Me rakastamme treenausta ja haluamme muistuttaa sen tärkeydestä. Tärkeää on, että jokainen tekee sen omalla tasollaan ja oman kuntonsa mukaan – silloin se tuntuu miellyttävältä. Miten sinä pidät kunnostasi huolta? Kerro meille kuntoiluvinkkisi kommenttikentässä.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *