22.11.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Talvitakeilla ja bikineillä on hämmentävästi jotain yhteistä. Nimittäin se, että kun kausi on niin sanotusti oikeasti päällä, ei kumpaakaan tahdo enää kaupasta oikein löytyä… Kun kesä iskee kunnolla Suomeen, on suurin osa uima-asuista jo kaupoista loppu. Ja samahan koskee täysin talvitakkeja – nyt kun se ensimmäinen aalto hyistä säätä on iskenyt maahamme, alkaa olla hankala löytää sitä oikeaa takkia oikeassa koossa. Suosittelen siis toimimaan pian.

Takit ovat pääosassa muodissa talvella; mietipä säätä meidän maassamme. Takki on se tärkein vaate, joka myös suurimman osan ajasta näkyy päällämme. Ei välttämättä se ihana uusi paita tai kaulakoru, vaan käytännön syistä se näkyvin asia on useinkin juuri takki. Valitse siis sellainen, joka kestää katseita ehkä parikin talvea; hyvä takki on sijoitus. Mieti takkia siltäkin kantilta, että et itse kyllästy siihen heti. Toki käytännössä meistä monella on eri talvitakki esim. töihin ja vapaa-aikaan, mutta kyllä niitä kaikkia pitää jaksaa katsella monta kuukautta – tai jopa vuotta.

Trenditietoiset valitsevat tänä talvena tekoturkiksen tai todella pitkän, jopa nilkkapituisen takin. Beige takki, jonka värin jo aiemmin nostinkin yhdeksi sesongin tärkeimmäksi väriksi on todella muodikas valinta. Jos valintasi on rohkeasti muhkea ja pitkä malli, tee vierailu myös miestenvaatepuolelle. Harteikas ja väljä takki kesyyntyy vyöllä ja kapealla alaosalla. Valitsetpa klassikkotakin tai trendimallin, mieti, mitä kaikkea takilta haluat. Räväkän värin vai muotoilun? Ilmavan ja muhkean vai untuvankevyen liikkumisen mahdollistavan takin? Lyhyempi takkimalli on aina näppärä ja myös urheilullisempi valinta. Huomioi näissäkin vartalotyyppisi; muhkea ja lyhyt takki ei ole kaikille vartaloille imartelevin malli. Mieti aina myös käytännöllisyyttä – onhan takki tarpeeksi lämmin? Vaikka olenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten perisynti pukeutumisessa on jatkuva käytännöllisyyden tavoittelu, on talvitakin tarkoitus kuitenkin oikeasti pitää meidän lämpimänä täällä pohjolan säissä.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *