19.11.2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

Vartalosi on X-kirjaimen mallinen, eli hartiasi ja lantiosi ovat suunnilleen samassa linjassa, eli saman levyiset, sekä vyötärösi selkeästi erottuva, jopa kapea? Olet näin ollen tiimalasivartaloinen, eli X-vartalomallinen. Nämä molemmat yleisimmin käytettävät vartalomallityypin nimet kuvaavat loistavasti tätä naisellista ja kaarevavartaloista tyyppiä. Lantio lähtee tavallisesti kaartumaan jo ylälantiosta muodostaen hyvin selkeän ja kapean vyötärön, ja jalat ovat usein lyhyet. Mahdolliset lisäkilot tälle vartalotyypille kertyvät usein poveen tai alemmas lantiolle ja reisiin korostaen kurvikkuutta entisestään. Kyseinen vartalotyyppi onkin se naisellisisin ja kurvikkain. Mietipä fiftarityyliä; tuolla vuosikymmenellä vaatteet suunniteltiin juuri tällaiselle klassiselle tiimalasivartalolle – vaatteet myös korostivat tätä tyyliä ja loivat osaltaan kurveja vaikkei niitä olisikaan omasta takaa löytynyt.

Tiimalasivartalon hartia- ja lantiolinja ovat sopusuhtaiset, eli niitä ei tarvitse ”tasoittaa” pukeutumisella. Vaatteiden linjojen tulisi kuitenkin olla kaarevia ja pehmeitä, sekä päänteiden ja kaulusten pyöreitä, esim. shaalikaulus on yksi loistava esimerkki tälle vartalotyypille sopivasta kaulusmallista. Myös v-pääntie varsinkin vartalonmyötäisissä yläosissa sopii hyvin. Kaarevista linjoista hyvä esimerkki ovat esim. pyöristetyt kulmat neuletakin tai jakun helmassa.

Korosta vyötäröä

Tärkeintä on kuitenkin muistaa korostaa kaunista kapeaa vyötäröä. Älä tee tätä kuitenkaan säkkimäisillä yläosilla, jottei yläosa näytä liian suurelta. Vyötärömittaiset ja vartalonmyötäiset jakut ovat toimiva yläosa. Pidempi jakku peittää vyötärön, joka on juuri se osa, jota tässä vartalomallissa mielellään korostetaan. Korosta rohkeasti naisellista siluettia, eli suosi tyköistuvia vaatteita. Tyköistuva ei kuitenkaan tarkoita liian tiukkaa tai avointa. Leveä vyö korostaa kapeaa vyötäröä kivasti.

Hameista tulppaaninmallinen on tiimalasivartalolle ihanteellinen malli. Myös kellohelmainen mekko tai hame luo kiinnekohdan kapealle vyötärölle. Kietaisumalli on aina varma valinta, eli sopii hyvin myös tiimalasivartaloiselle. Korkeavyötäröiset housut joko suoralla tai aavistuksen levenevällä bootcutilla ovat housuista paras malli. Valitse täysmittainen lahje, etteivät jalat näytä lyhyemmiltä kuin ovatkaan. Suosimalla alaosassa yhtä väriä ja korollisia kenkiä luot jalkoihin kaivattua lisäpituutta.

 

Kurkkaa blogistamme myös muut vartalotyyppien mukaiset pukeutumisvinkit. Löydät jo ilmestyneet kirjoitukset aihetunnisteilla vartalotyyppi ja vartalonmuodot.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *