05.05.2014 | Lukuaika: 3 minuuttia

 

Kevätauringon helmeillessä pihapiirin poikki, myös luonto ryhtyy viimein heräilemään pitkästä horroksestaan. Kotipuutarhurillehan tämä tarkoittaa yhtä asiaa: on aika kaivaa kuokka esiin ja suunnata pihamaalle!

Me Naisten haussa rakastamme kevättä ja luontoa! Siksi keräsimme lukijoillemme listan ihastuttavista puutarhablogeista. Listaus sisältää monipuolisen läpileikkauksen maamme parhaita blogeja, joista löytyy varmasti näkemystä ja käyttökelpoisia vinkkejä jokaisen lukijan puutarhaan, kasvimaalle tai pienviljelykselle.

Voit tutustua tarkemmin yksittäisiin blogeihin klikkaamalla lyhyen blogiesittelyn jäljessä olevaa linkkiä. Mikäli haluat jakaa omia vinkkejäsi tai kertoa suosikkiblogeistasi Naisten haun lukijoille, voit kirjoittaa terveisesi tämän postauksen kommentti-osioon. Nyt on aika inspiroitua!

Marian koti & puutarha

Marian koti & puutarha -blogi sijoittuu 3. kasvuvyöhykkeelle. Kirjoittajan mukaan blogi on omistettu kasvun ihmeelle ja luonnolle. Hän kertookin hehkuvansa päästessään kosketuksiin mullan kanssa. Blogi tarjoaa lukijoilleen kiehtovia ideoita puutarhaan sekä vinkkejä kodin sisustukseen. Omien puutarhaprojektiensa lisäksi bloggaaja raportoi myös muiden töistä, vieraillessaan ystäviensä puutarhoissa. Lähde mukaan keväiseen seikkailuun!

Tutustu blogiin: https://www.kotonajapuutarhassa.blogspot.co.uk/

Anun puutarha

“Kun iloitset pienistä asioista, voit iloita usein”, todetaan sitaatissa, joka osuu silmään ensimmäisenä Anun puutarha -blogissa. Bloggaaja on Keskipohjanmaalainen viherpeukalo, kasvuvyöhykkeeltä 5. Blogissa on mahdollista ihailla kukkien räiskyvää värikirjoa, upeita hyötykasveja sekä kuvia Suomen henkeäsalpaavista maisemista. Puutarhanhoidon lisäksi kirjoittaja harrastaa käsitöitä, lukemista ja liikuntaa. Olisiko tässä sinulle hengenheimolainen?

Tutustu blogiin: https://anunpuutarha.blogspot.co.uk/

Min eden

Listauksen ruotsinkielinen edustaja on Min eden, jota päivitellään ahkerasti Pietarsaaren ihastuttavista maalaismaisemista. Bloggaajan projekteja on mahdollista seurata käsin luonnostelluista suunnitelmista valmiisiin kokonaisuuksiin saakka. Blogin parasta antia ovat bloggaajan omaperäiset ideat, joilla puutarha muuntautuu satukirjan vehreväksi paratiisiksi: tiesitkö, että vanhasta nuhjuisesta saappaasta saa mainion kukkaruukun?

Tutustu blogiin: https://www.mineden.com/

Voikukkapelto

Voikukka -blogin kirjoittaja kuvailee itseään esteetikoksi, ikuiseksi haaveilijaksi sekä parantumattomaksi kirppishamteriksi. Talviaikaan nuorekas blogi keskittyy oman kodin sisustamiseen, mutta kevään koittaessa on aika suunnata ulos raikkaaseen ulkoilmaan. Seuraa kuinka bloggaaja kunnostaa puutarhan paraatikuntoon! Ja mitä tapahtuukaan pienviljelyksillä?

Tutustu blogiin: https://voikukkapelto.blogspot.fi/

Mustikkamäki

Mustikkamäella käsitellään kotiin ja puutarhaan liittyviä teemoja. Kirjoituksissa ovat pramilla eritoten kevään värikäs kukkaloisto ja täydellisyyttä hipovat kuvat. Tämän lisäksi voit seurata esimerkiksi puutarhan paviljongin rakentamista sekä poimia vinkkejä oman kodin sisustukseen! Talviaikaan bloggaaja hoitaa kaipuutaan kasvimaalle kasvattamalla yrttejä.

Tutustu blogiin:

Kaunis turhuus

Kaunis turhuus on aikuisen naisen lifestyleblogi, joka keskittyy sisustamiseen ja puutarhaan. Bloggaajan mukaan häntä viehättävät kauniit vaatteet, hauskat juhlat sekä hyvät kirjat ja elokuvat. Ikuisen laihduttamisen sijaan bloggaaja on päättänyt nauttia elämästä. Mitä mainion asenne, eikö totta?

Tutustu blogiin: https://kaunisturhuus.blogspot.fi/

Eilistä paistoa

Eilistä paistoa on elämänmakuinen livestyleblogi, jossa puuhastellaan kasvimaalla, vietetään aikaa marja- ja sienimetsällä sekä pidetään huolta kunnosta lenkkipolulla. Bloggaaja kertoo myös viihtyvänsä kierrätyskeskuksissa ja saunassa. Ja mikäli maittava gluteeniton ruoka on lähellä sydäntäsi, vilkaisehan läpi bloggaajan herkulliset reseptit ja kirjaa parhaat ylös!

Tutustu blogiin: https://eilistapaistoa.blogspot.fi/

Karoliinan puutarha

Karoliinalla on pieni, mutta rakkaudella laitettu puutarha Pohjois-Suomessa. Bloggaaja kirjoittaa hauskasti kahdella kielellä sekaisin, mikä tarjoaakin oivallisen tilaisuuden verestää kielitaitoja. Blogin kautta lukija pääsee omalta kotisohvalta mukaan istutusprojekteihin sekä saa kelpo vinkkejä siemenistä ja esikasvattamisesta. Kirjoituksia elävöittää upeat kuvat, joissa on muun muassa pioneita ja oliivipuita! Pienellä kasvimaalla puuhastelee myös innokkaita pikku apulaisia, eli bloggaajan touhukkaat lapset.

Tutustu blogiin: https://karolinanpuutarha.blogspot.fi/

Olavi Lehdon Puutarhablogi

Joukkoon mahtuu toki myös miehen näkökulmaa! Olavi Lehdon Puutarhablogista löytyy hyödyllistä tietoa erilaisista kasveista, mutta myös näppäriä videoita vähän suurempiin projekteihin, kuten omenapuun hoitoleikkaukseen. Kirjoitusten, kuvien ja videoiden lisäksi bloggaajan voi tilata omalle kasvimaallenkin apuun esimerkiksi kitkentään tai istutustöihin.

Tutustu blogiin: https://puutarhablogi.blogspot.fi/

Parasta Puutarhasta

Blogista vastaa taiturimainen puutarhuri Keski-Suomesta, joka on omien sanojensa mukaan palannut puutarhassa perusasioiden pariin. Kirjoittajan intohimo hyötykasveihin näkyy mm. tietoiskuina eri lajikkeista ja siemenistä. Puutarhassa puuhastelun lisäksi bloggaaja pitää ruoanlaitosta! Lue lisää ja löydä ihanat gluteenittomat luomureseptit, joita voit kokeilla itsekin kotona!

Tutustu blogiin: https://parastapuutarhasta.blogspot.fi/

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *