18.09.2020 | Lukuaika: 3 minuuttia

Pidätkö tunteesta, jonka päivitetty tyyli antaa, mutta olet kuitenkin mukavuudenhaluinen muodin suhteen? Siinä tapauksessa oversize-trendi on juuri sinun trendisi! Tänä syksynä pukeudumme kauniisti laskeutuviin paitapuseroihin ja neuleisiin, joissa on runsaasti leveyttä ja väljyyttä – siis ylisuuriin vaatteisiin.

Oversize-vaatteet kaikenlaisille vartaloille

Ylisuuret vaatteet sopivat kaikentyyppisille vartaloille: isoille ja pienille, pitkille ja lyhyille, hoikille ja kurvikkaille. Asukokonaisuutta valittaessa lähtökohtana onkin siluetin kontrastit ja kokonaisuuden tasapaino. Esimerkiksi oversize-mallisen paitiksen seuraksi sopivat ihonmyötäiset mokkajäljitelmäleggingsit tai kapealinjaiset farkut. Malliltaan leveisiin ja runsaisiin housuihin puolestaan sopii siro yläosa, kuten vartaloa myötäilevä paita tai tyköistuva toppi.

Linkki: Farkut, Pitkähelmainen paitapusero

Kerrospukeutuminen – lämmintä ja kaunista

Jos joku vuodenaika on täydellinen ylisuurille vaatteille, niin se on syksy. Mukavan lämmin neulepusero on nappivalinta viileän kirpeisiin syyspäiviin, sillä sen alle mahtuu monta lämmittävää kerrosta. Ylisuuren neuleen alle voi siis pukea niin t-paidan kuin ohuen, ihanasti lämmittävän pooloneuleenkin. Tai rennon neuletakin tai jakun. Kerroksia on helppo vähentää tarpeen tullen niin ulkona kuin sisälläkin. Poncho on toinen hyvä esimerkki ylisuuresta vaatteesta, ja harva vaate tuntuukaan niin rennon ylelliseltä kuin poncho. Yhdistä viittamainen, graafisesti kuvioitu poncho muutoin vartalonmyötäiseen, yksiväriseen asukokonaisuuteen ja totea, että tässä asukokonaisuudessa on sekä tyyliä että asennetta.

Linkki: Raitakuosinen poncho, Poolopaita, Neulepusero

Kokeile uutta tyyliä

Mukavien vaatteiden merkitys ja tärkeys on kasvanut nyt kun vietämme paljon aikaa kotona. Emme yksinkertaisesti halua viettää aikaa liikkumavapautta rajoittavissa vaatteissa. Ylisuuret vaatteet sopivat siis hyvin myös kotiarkeen. Toinen ylisuurten vaatteiden etu on se, että kauniisti laskeutuvat materiaalit pääsevät niissä hyvin oikeuksiinsa. Jos ylisuuret vaatteet tuntuvat oudoilta ja vierailta, voit aloittaa varovaisesti kokeillen. Tutkaile esimerkiksi miehesi tai poikaystäväsi vaatekaappia ja lainaa sieltä mukava neule tai paitapusero. Kun mukavan väljiin, kiristämättömiin vaatteisiin tottuu, on vaikea palata takaisin vartaloa myötäileviin ja tiukkoihin vaatteisiin. Tässä vaiheessa onkin parasta hankkia se oma ylisuuri suosikkineule tai suosikkipaitis, ja palauttaa lainavaate omistajalleen.

Linkki: Pitkähelmainen neuletakki, Neuletakki

Reiluja yksityiskohtia ja asusteita

Oversize-trendin jujuna on vaatteiden suhteilla leikittely, mutta kuka onkaan sanonut, että oversize-muodissa on kyse vain vaatteista. Vaatteiden yksityiskohdatkin voivat olla ylisuuria, kuten muhkea poolokaulus tai reilut hihat. Voit myös valita asuusi ylisuuren asusteen: näyttävät, suuret korvakorut tai kengät, joissa on todella reilu tolppakorko. Ja muista, että sinä tulkitset trendiä ja päätät, mikä on ylisuurta juuri sinun asussasi!

Linkki: Solmittava vyö, Korvakorut, Chelsea-tyyliset nilkkurit

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *