01.07.2019 | Lukuaika: 2 minuuttia

 

Plisee on tällä hetkellä suosittu materiaali, ja siksi haluammekin nyt esitellä materiaalin ja kertoa pliseerattujen vaatteiden säilytyksestä ja hoidosta. Haluamme myös antaa vinkkejä siihen, kuinka luot tyylikkään asukokonaisuuden pliseemateriaalista valmistetun vaatteen ympärille.

Kuten monet varmasti tietävät, plisee on materiaali, joka on laskostettutiheisiin laskoksiin. Klassinen pliseeratusta materiaalista valmistettu vaatekappale on pliseehame, ja pääasiassa pliseemateriaalista valmistetaankin hameita ja mekkoja, mutta myös pliseeyläosat ovat yleistyneet viime vuosina. Aikoinaan pliseerattuja materiaaleja nähtiin lähinnä aatelisten ja varakkaiden henkilöiden vaatteissa, sillä pliseerauksen teko oli työlästä ja siten kallista. Teollistumisen myötä kankaita pystyttiin pliseeraamaan nopeammin ja halvemmalla, minkä ansiosta pliseeratut materiaalit löysivät tiensä myös yleisempään muotikäyttöön.

Pliseevaatteiden säilytys ja pesu

Niin luonnon- kuin tekokuiduistakin valmistettuja kankaita voidaan pliseerata eli laskostaa. Laskokset prässätään kankaaseen korkean paineen ja lämpötilan avulla. Jotta pliseerattu materiaali säilyttäisi laskoksensa tulee pliseeratun vaatteen hoidossa huomioida muutama tärkeä seikka: Säilytä pliseerattu vaate mieluiten vaateripustimeen ripustettuna, sillä tällöin vaatteen alkuperäinen muoto säilyy parhaiten. Tekokuitumateriaalit voi huoletta pestä pesukoneessa 30 asteessa, mutta kuivausrummun käyttöä tulee välttää. Ripusta sen sijaan pesty vaatekappale kuivumaan pyykkinarulle tai kylpyammeen reunalle. Näin pesun aiheuttamat rypyt pääsevät oikenemaan eikä vaatekappaletta tarvitse silittää pesun jälkeen. Luonnonkuidusta valmistettujen pliseemateriaalien kanssa tulee puolestaan olla varovaisempi; Älä anna materiaalin päästä kastumaan, sillä silloin laskokset häviävät. Suosittelemme kemiallistaammattitaitoisessa pesulassa

Romanttisen elegantti pliseehame

Keveästä kankaasta valmistettu pliseehame on mainio vaate kesäisiin päiviin. Siitä saa sekä juhlavan että arkisemman asukokonaisuuden riippuen siitä, mitä hameeseen yhdistät. Esimerkkihameemme on » Paola-malliston batikkityylisesti värjätty, liila pliseehame, jossa on monelle vartalolle sopiva pohjepituus. Hameesta syntyy keveä ja jopa rennon sporttinen asukokonaisuus, kun yhdistät hameeseen valkoisen » Dress In -merkkisen t-paidan. Pitsinen etukaarroke antaa t-paidalle naisellisen ilmeen ja nostaa sen esiin tavallisten valkoisten t-paitojen joukosta. Jos haluat korostaa vyötäröäsi, voit sujauttaa t-paidan helman hameen sisään joko kokonaan tai vain yhdestä kohtaa hieman puolihuolimattomasti. Kengiksi valitsimme t-paitaan sopivat valkoiset pitsitennarit. Niiden korokepohja tuo kantajansa varteen muutaman lisäsentin ja saa jalat näyttämään pidemmiltä. Varsinkin lyhyemmille naisille korokepohjat ovat hyvä yhdistelmä juuri pohjepituisen hameen kanssa. Koruiksi valitsimme klassisen elegantit, nappimalliset helmikorvakorut. Ne ovat juuri sopivan kokoiset eivätkä vie huomiota asusta, mutta tuovat kuitenkin kokonaisuuteen elegantin vivahteen. Sitä paitsi helmikorut ovat jälleen trendikkäitä, joten koruille löytyy taatusti käyttöä myös muissa yhteyksissä. Nyt vain eväskori käteen ja ulos nauttimaan kesästä ihanassa kesäasussa!

Naiselliset pliseeyläosat

Vaikka pukeutuisitkin mieluummin housuihin kuin hameeseen myös kesällä, voit silti olla mukana pliseetrendissä. Poimimme valikoimastamme kaksi tyylikästä pliseeyläosaa, jotka sopivat hyvin yhdistettäviksi housuihin. Toinen yläosista on marjanvärinen pliseetoppi Paola-mallistosta ja toinen bordeaux’n punainen pliseepaita, jossa on painettu, herkkä kukkakuosi. Molemmista löytyy kesäfiilistä ja pliseemateriaalin ilmavuutta. Valkoiset housut ovat aina klassinen valinta, mutta myös vanharoosanväriset, vajaamittaiset » Laura Kent -housut ovat naisellinen vaihtoehto pliseeyläosien seuraksi. Bordeaux’n punaiset, korkeakorkoiset nahka-avokkaat sopivat asuun kuin nakutetut, sillä ne pidentävät siluettia ja luovat hoikentavan vaikutelman. Kauniit korut viimeistelevät asun, niin myös nyt: napsauta korviisi klipsikorvakorut, joiden kimaltelevissa lasikivissä toistuu kauniisti asukokonaisuuden eri sävyt. Tässä asussa on ilo istahtaa katukahvilaan nauttimaan kuppi hyvää kahvia ja seuraamaan ohikulkijoita sekä ihailemaan kaupungin vilinää.

 

Sykkiikö sinunkin sydämesi pliseemuodille? Kerro kommenttikentässä, kumpi asuista on sinun suosikkisi ja miksi.

 

 

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *