17.07.2020 | Lukuaika: 1 minuutti

Uima-asut joka vartalolle

Kesä ja uima-asut kuuluvat täydellisesti yhteen. Jokaisella meistä on vartalo, jota saa halutessaan näyttää rannalla ihan millaisessa asussa vain. Jokaisella meillä on myös omanlaisensa vartalo ja vartalotyyppi. Kuten muussakin pukeutumisessa, myös täydellisen uimapuvun tärkein seikka on vartalon mittasuhteiden tasapainottaminen, joka mahdollistaa kaikkein imartelevimman ulkonäön.
Päärynävartaloinen, eli A-vartaloinen, keskittyy uima-asussaan korostamaan vartalon yläosaa valitsemalla alas selkeämpää, esim. mustaa korostaen yläosaa esim. röyhelöillä tai kuoseilla. Näin katse kiinnittyy enemmän yläosaan ja häivyttää leveämpää alaosaa. Puhun tässä artikkelissa nyt yleisesti uima-asuista; toki samat ohjeistukset käyvät niin bikineille kuin kokouimapuvuillekin.

 

Ajattele kokonaisvaltaisesti

Ovatko rintasi isot vai pienet? Miettimällä koko vartalon mittasuhteita saadaan paras tulos. Pienirintaiset eivät vaadi yläosalta niin paljon tukea, joten he voivat paremmin käyttää avariakin kaula-aukkoja. Muistetaan toki hyvä maku rannallakin…. Kuten päärynävartaloisenkin kohdalla, myös pienirintainen voi röyhelöillä ja koristeilla luoda mielikuvaa täyteläisemmästä yläosasta.
Povekkaampi taas tarvitsee uima-asulta hyvän ulkonäön lisäksi myös tukea. Liivimäinen yläosa on muhkean poven hyvä ystävä. V-aukko myös uima-asuissa – niin kuin muussakin pukeutumisessa – sopii hyvin povekkaalle. Omenavartaloisen vartaloa imartelevat rypytykset mahan kohdalla, ja ne saavat myös kurvit oikeille kohdille. X- eli tiimalasivartaloinen voi korostaa kapeaa vyötärölinjaa vyöllä, nauhalla tai muilla kivoilla yksityiskohdilla. jotka vievät katseen kapeaan uumaan. Mix and match -ajattelu on ollut jo vuosia uimapukumuodissa: voit rohkeasti yhdistää erivärisen alaosan ja yläosan, kaiken ei todellakaan tarvitse olla samaa väriä, kunhan tyyli pysyy yhtenäisenä.

 

Raidat

Raidat, yksiolkaimisuus sekä tavallisesta poikkeavat leikkaukset uima-asuissa sopivat hyvin atleettiselle V-vartalotyypille. Hartialinjaa rikkova linja tasapainottaa uima-asua. Pääsääntöisesti uima-asuja valitessa vallitsevat samat ”säännöt” kuin muussakin pukeutumisessa. Häivytä ongelmakohtaa ja korosta positiivisia puolia. Meidän kaikkien vartalossa niitä löytyy, ja niitä saa ja pitää rohkeasti näyttää kesälläkin!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *