15.01.2021 | Lukuaika: 3 minuuttia

Vuosi 2020 on jäänyt taaksemme ja aloittelemme varovaisen toiveikkaasti vuotta 2021. Jos muusta ei voi olla varma, niin ainakin siitä, että siirrymme kohti valoisampia aikoja ainakin auringonvalon määrän suhteen. Päivät pitenevät ja saamme nauttia koko ajan lisääntyvästä auringonvalosta. Ja koska uusi vuosi on perinteisesti merkinnyt uutta alkua, haluamme rohkaista sinua kokeilemaan jotain uutta sekä vaatekaapissa että kotona. Karistakaamme siis vanha vuosi kannoiltamme, ja siirtykäämme uuteen vuoteen avoimin mielin!

Lisää uutta väriä vaatekaappiin

Ihminen on tapaeläin. Ostamme helposti samoja vaatteita tai ainakin samoja värejä ja malleja. Selvää on, että valitsemme mieluusti sävyjä, jotka sopivat ihomme, silmiemme ja hiustemme väriimme, mutta joskus sitä voi yllättyä, miten hyvin jokin vähemmän tuttu väri pukeekin meitä. Mikset siis rohkaistuisi kokeilemaan uutta väriä tänä talvena? Jos uuden värin kokeileminen tuntuu hieman riskaabelilta, kokeile lisätä sitä väripilkkuna. Esimerkiksi monivärisessä vaatteessa uusi väri menee tuttujen värien joukossa, eikä tunnu niin hallitsevalta. Tottuessasi värisävyyn voit huomata, että kyllä, sekin on sinun värisi! Ja kun uuteen väriin tottuu, sitä yleensä alkaa vähitellen kertyä vaatekaappiin.

Linkki: Pehmeä pooloneulepusero, Lyhythihainen peruspaita puuvillasekoitetta, Pitkähelmainen pusero

Päivitä kodin ilmettä pienillä nikseillä

Vaatekaapin lisäksi uutta ilmettä voi luoda kotiinkin. Tämä ei tarkoita kallista remonttia tai kalusteiden vaihtoa, vaan kotiin saa raikkautta ihan vain pienilläkin sisustusratkaisuilla. Jo uusi torkkupeitto tai uudet lakanat tekevät selvän eron. Yksinkertainen sisustusvinkki on valita jokin aksenttiväri, joka toistuu huonetilan eri paikoissa. Esimerkiksi olohuoneeseen saa tuotua aksenttiväriä helposti sisustustyynyillä ja verhoilla. Aksenttivärinä voi olla saman värin eri sävyt, jolloin saat lisää eloisuutta huoneen värimaailmaan. Ja jos nimenomaan kaipaat vaihtelua, ota aksenttiväriksi jokin sinulle uusi väri.

Linkki: Seersucker-pussilakanasetti, Torkkupeitto

Hanki itsellesi jotain epäkäytännöllistä

Me suomalaiset olemme käytännöllistä kansaa, ja epäkäytännöllisten asioiden hankkimista pidetään melkein perisyntinä. Mutta oletko koskaan miettinyt, että jos kaiken pitää olla koko ajan pelkästään käytännöllistä, rajoittaa se aika paljon omaa tyyliämme? Tämä ei tarkoita, että kotiin ja vaatekaappiin pitäisi hankkia turhaa tavaraa, mutta mikset ainakin joskus hankkisi sitä, mitä todella haluat, vaikka hankinta ei sopisikaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin tai säihin. Unohda se pikku ääni, joka sanoo, että ”onhan tuo näyttävä laukku iki-ihana, mutta eikös tuo musta, vähemmän kiva laukku kuitenkin olisi käytännöllisempi…” Tilanteet, säät ja tyylit ovat erilaisia, eikä se kaada maata, jos joskus hankit jotain epäkäytännöllistä!

Linkki: Naisten kvartsikello, Käsilaukkusetti, Solmittava vyö

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *