15.11.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Niin kuin viime viikolla jo kirjoitinkin, jaetaan ihmiset omien väriensä mukaan (hiukset, silmät ja tärkeimpänä iho) eri vuodenaikoihin. Väärä väri kasvoja vasten saa ihmisen näyttämään väsyneeltä ja jopa sairaalta, kun taas oikea saa kantajansa hehkumaan ja korostaa kauniisti ihon omaa sävyä. Vaikka puhunkin väreistä, ovat kyseessä ennemminkin sävyt. Voisi nimittäin todeta, että jokainen väri sopii kaikille – kyse on vain sen oikean värisävyn löytämisestä. Tähän pienen poikkeuksen tekee talvi-ihminen ja musta. Vaikka mustan siis tavallisesti sanotaan käyvän kaikille, niin värianalyysin mukaan musta sopii vain talvi-ihmisille.

Värianalyysin mukaan ihmiset jaetaan kahteen pääryhmään, eli kylmiin ja lämpimiin. Kylmien värimaailmojen edustajia ovat kesä ja talvi, joita nyt käydäänkin vähän enemmän läpi. Talvi-ihmisen tunnistaa usein helposti; hän on kuin se satujen Lumikki. Hiukset ovat tummat, jopa mustat – tai vaihtoehtoisesti ihan vaaleat. Silmät ovat jäänsiniset tai mustanruskeat. Verisuonet ovat selvästi siniset, eli kyseessä on tosiaan pääryhmältään kylmä. Vaikka talvi-ihmisellä on usein mustat hiukset, ei hän rusketu helposti, vaan ihokin on niin kuin Lumikilla: vaalea ja kuulas. Talvi-ihmisellä voi olla myös oliivinvärinen iho, mutta vaalea ja herkkä iho on tyypillisempi.

Talvi-ihmisen värimaailma koostuu voimakkaista, intensiivisistä väreistä. Talvivärit ovat kirkkaita ja kylmiä, eli niissä on sinertävä pohjasävy. Mieti millainen luonto on talvella: kylmä ja kirkas. Valkoisen sävyistä puhdas valkoinen on sopivin sävy. Ruskean sävyistä kannattaa valita lähellä harmaata olevat sävyt. Vältä punaruskeaa, koska ne oikeat sävyt menevät sinertävään kylmään päin. Keltaisesta koita kylmän ja puhtaan sitruunaisia sävyjä. Mänty, smaragdi ja minttu ovat sopivia vihreän sävyjä. Sinivioletti käy talvi-ihmiselle loistavasti.

Niin kuin mainitsin, niin talvi-ihminen on ainoa, jolle sanotaan mustan värin sopivan yläosaan. Talvi-ihmisiä on jonkin tutkimuksen mukaan n. 12 %, eli suurelle osalle se on väärä väri. Itse en tässä kohtaa mene täysin näiden oppien mukaan, onhan musta itselleni kovin tyypillinen väri. Tässäkin ehkä pätee se oppi, että säännöt täytyy tietää, jotta niitä voi rikkoa.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *