23.01.2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

Sanotaan, että 7 naista 10:stä käyttää päivittäin väärän kokoisia rintaliivejä. Asiaa ei helpota se, että vartalo muuttuu iän myötä. Oleellista onkin aika ajoin mitata strategiset paikat ja päivittää rintaliivit mittojen mukaisiksi. Onko ympärysmitta oikea, ja kuppikoko istuva ja oikeista paikoista tukeva? Eron huomaa parhaiten vertailemalla eri malleja.

[26-01-18-1]

Alta löydät vinkkejä rintaliivien valintaan sekä huomioon otettavia seikkoja sopivan koon ja mallin arviointiin.

  • Rintaliivien kuppien tulisi olla ”sopivan täynnä” ilman että rinnat pursuavat liiaksi ulos. Liian ahtaat rintaliivit saavat aikaan tuplarintaefektin, jossa rinta kerrostuu ja pullistuu. Se ei näytä hyvältä eikä myöskään tunnu siltä. Tämä johtuu yleensä siitä, että olet valinnut kuppikooltaan liian pienet rintaliivit. Valitse suuremmat kupit.

 

  • Jos rintaliivien kuppeihin jää tyhjää tilaa, eivätkä kupit istu kunnolla, ovat rintaliivit kuppikooltaan liian suuret. Valitse pienempi kuppikoko tai toinen rintaliivimalli.

 

  • Rintaliivien tulisi istua hyvin myös selkäpuolella. Jos rintaliivit nousevat ylös lapaluiden kohdalta, rintaliivien ympärysmitta on liian suuri. Valitse tällöin pienempi ympärysmitta.

VINKKI: Katso omaa sivuprofiiliasi peilistä ja tarkista, että rintaliivien selkäosa istuu suorassa linjassa selän alueella eikä nouse keskikohdastaan kohti niskaa.

 

  • Onko sinulla kookas povi? Investoi laadukkaisiin rintaliiveihin, joissa on leveä rinnanalusnauha. Etusuljenta on myös kätevä isopovisille. Löydät suurelle povelle sopivia rintaliivejä täältä

 

  • Liivien keskiosan tulisi istua miellyttävän tukevasti rintakehää vasten eikä nousta koholle silloinkaan, kun nostat käsiäsi. Jos näin käy, on kyse siitä, että rintaliivit ovat liian pienet. Tämä on helppo tapa testata rintaliivien istuvuutta.

 

  • Painavatko olkaimet hartioita? Ensimmäinen toimenpide on säätää olkainten pituutta pidemmäksi. Olkainten osuus rintaliivien tuesta tulisi olla maksimissaan 20 %, pääpainon tulisi asettua ympärysmitan varaan. Kokeile seuraavaa kikkaa: riisu olkaimet ja anna liivien istua ilman olkainten tukea. Jos ympärysmitta on oikea, liivit istuvat edelleen tukevasti. Jos ympärysmitta on väärä, liivit valahtavat alas.

 

  • Liukuvatko olkaimet alas? Säädä olkaimia lyhyemmiksi niin, että ne istuvat hartioita vasten miellyttävästi. Jos olkaimet tästä huolimatta liukuvat, tarkoittaa se usein sitä, että käytössä on liian suuri kuppikoko.

 

  • Kaaritukien tulee istua mukavasti eikä niiden kuulu hiertää. Kaaritukien tehtävä on tukea ja nostaa rintaa, ei tuntua epämukavilta. Jos kaarituet painavat tai hiertävät, ratkaisuna voi olla suurempi koko.

 

  • Muistathan, että voit parantaa rintaliivien istuvuutta helposti siirtymällä suurempaan tai pienempään ympärysmittaan ja samalla pienempään/suurempaan kuppikokoon. Jos ympärysmitta tuntuu liian tiukalta koossa 75C, kokeile sen sijaan kokoa 80B. Tällöin saat saman kuppikoon, joka on ympärysmitaltaan väljempi.

 

  • Jos suunnitelmissasi on povea kohottavien push up -liivien hankinta, on usein tarpeen hankkia yhtä kokoa normaalia suurempi kuppikoko. Voimakkaasti pehmustetut rintaliivit saattavat joskus vaatia sitä mallista riippuen.

[26-01-18-2]

Toivomme, että sait apua rintaliivien hankintaan. Parhaimmillaan hyvin istuvat liivit ovat lähes huomaamattomat, mutta tukevat juuri siellä missä tukea tarvitaan. Tutustu verkkokauppamme laajaan koko- ja mallivalikoimaan.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *