07.01.2019 | Lukuaika: 2 minuuttia

Kulunut juhlakausi osoitti, kuinka hame on tämän talven must-have, eli kauden trendikkäin vaate. Hame sopii yhtälailla arkeen kuin juhlaankin ja malleja löytyy sekä talveen että kesään. Jos et vielä ole ehtinyt innostua hamemuodista, ehdit vielä mukaan muotijunaan! Nappaa tästä kirjoituksesta vinkit sopivan kokoisen ja mallisen hameen valintaan.

Sopivaa hametta valitessa kannattaa ensin ottaa huomioon oma vartalotyyppi, pituus ja varsinkin jalkojen pituus. Jos jaloissa on kohtia, joita haluat peittää, esim. paksut pohkeet tai polvet, on selkeä ohje valita muun mittainen hameenhelma. Tämä ei tarkoita, että helman tulee peittää ongelmakohta, vaan helman luoma vaakalinja vetää katseen itseensä. Valitse siis helma, jonka pituus ei pääty juuri ongelmakohtaan. Epäsymmetrisellä, viistolla helmalla tai leveällä helmalla voit hämätä katsetta.

Levenevä a-linja vai kapea hame?

Olet ehkä törmännyt väitteisiin, että lyhyt ei voi käyttää maksimekkoa, eikä pyöreämpi nainen minihametta? Nämä uskomukset eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia, ja voidaan sellaisenaan unohtaa. Sopiva minihame nimittäin löytyy jokaiselle. Y-vartaloiselle tai poikamaiselle H-vartalolle sopivat hyvin A-linjaiset levenevät minihameet. Kapeampi malli taas on täydellinen X-vartaloiselle. Todella pitkäsäärisen ja hoikan naisen kannattaa kiinnittää huomiota kokonaisuuteen, ettei siitä tule liian paljas tai ”honkkelimainen”. Nilkkurit tai vähän pidempi paidan helma tai hame luovat puetumman vaikutelman, katkaisemalla säärtä. Muutenkin matalat kengät tekevät aina puetumman vaikutelman minihameen kanssa.

Vaikka polveen asti ulottuva hame vaikuttaa varmalta valinnalta, se ei ole aina imartelevin. Tasapaksujen säärten kanssa polvet katkaiseva hame saa jalat näyttämään pötköiltä. Valitse ennemmin helma, joka päättyy hieman polven yläpuolelle. Pohkeeseen asti ulottuva midi-malli sopii hyvin solakkasäärisille. Malli paljastaa kauniisti hoikat nilkat, jotka useilla on.

Pitkä hameenhelma sopii uskomuksista huolimatta myös lyhyille, kunhan valitset kevyen materiaalin. Pitkät helmat toki ovat pitkillä ihmisillä parhaimmillaan, mutta jos ihastut hameeseen, joka on liian pitkä, tai meinaat ”hukkua” helmoihin, voit rohkeasti lyhentää sitä.

Klassikko, A-linjainen hame, on yksi imartelevimmista hamemalleista. Se piilottaa alleen mahdolliset leveät reidet tai lanteet – tai niiden puutteen. Varmista kuitenkin, että hame istuu hyvin vyötäröltä. Kurvikkaamman naisen kannattaa pukea paidan helma hameen vyötärön alle. Myös kynämalli sopii hyvin kurvikkaalle korostaen kauniisti lantion kaarta. Älä kuitenkaan valitse liian piukkaa kokoa; se ei lisää seksikyyttä – päinvastoin.

Kurkkaa blogistamme myös muut vartalotyyppien mukaiset pukeutumisvinkit. Löydät jo ilmestyneet kirjoitukset aihetunnisteilla vartalotyyppi ja vartalonmuodot.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
  1. Käytän pääasiassa lyhyitä reisipituisia vekkihameita. Pitemmistä en oikein innostu. Helppo stailata erilaisilla sukkahousuilla ja kengillä. Yleensä matalat kengät esim. ballerinat ja värilliset sukkahousut. Talveksikin löytyy sopivia hamemalleja, myös vekkihameita villakankaisena. Ja tietysti myös paksuja sukkahousuja ja talveen sopivia kenkiä. Hame useimmiten helpompi ja lämpimämpi kuin esim. farkut.

    1. Hei Vera!

      Erilaisilla asusteilla ja kengillä on tosiaan helppo muokata yhtä asua eri näköiseksi. Hame on kyllä ihanan monikäyttöinen vaatekappale erilaisten asukokonaisuuksien luomiseksi. 🙂