26.11.2017 | Lukuaika: 3 minuuttia

Hyvät ystävät

Monen kodin kellarissa tai varaston kätköissä odottaa laatikollinen joulukoristeita. Kokonaiseksi vuodeksi lähes unohtunut laatikko kätkee sisäänsä joulun taikaa ja tunnelmaa. Joskus joulun alla ostoskoriin livahtavat uudentyyppinen jouluvalo tai sen hetkiseen sisustukseen sopivat joulupallot. Kuitenkin vanhat, jopa vuosikymmeniä mukana kulkeneet joulukoristeet ovat monelle tärkeitä. Niiden mukana tulee tuulahdus menneistä jouluista, läheisistä ihmisistä ja perinteistä. Sen takia vanhoja joulukoristeita ei vain henno heittää pois! Ja toisaalta, sisustustyyli muuttuu ajan mukana ja ehkä ensi jouluna tietyntyylinen koriste onkin taas ajankohtainen. Joulukoristeiden merkitys on suuri myös lapsille. Monen mieleen piirtyy aattoaamusta se hetki, kun innosta huiskuttavat pienet kädet pääsevät sukeltamaan tuon unohduksissa olleen laatikon syvyyksiin ja tavoittavat sieltä kauniisti kimaltelevan joulupallon. Oi, kuinka kaunis ja säihkyvä se onkaan pienen silmissä! Ja turvallisuuden tunnetta jännittävänä joulunalusaikana tuo se tuttu, nuhruinen tonttu, joka viihtyy hyvin kirjahyllyn päällä. Hauskinta niin lapsille kuin myös aikuisillekin on päästä askartelemaan itse koristeita. Se on mainio tapa (leipomisen ja siivoilun lomassa) päästä laskeutumaan pikkuhiljaa joulun tunnelmaan. Uuden ostamisen sijaan askartelussa on jotain perinteistä ja rauhoittavaa. On lupa päästää luovuus valloilleen ja joko ohjeita seuraten tai täysin itse ideoiden luoda kotiin joulukoristeita, joista ei persoonallisuutta puutu. Alla muutama jouluinen askarteluidea, ole hyvä!

collage_01Syksyllä kerätyt ja kuivuneet puiden lehdet ovat mainiota materiaalia jouluisiksi koristeiksi.  Värjää ne hopean- tai kullanvärisellä spraymaalilla ja anna kuivua hyvin. Voit halutessasi somistella niitä lisää tai ripustaa sellaisinaan langan avulla ikkunaan. Näyttävä koriste suoraan luonnosta.collage_02Onko käsite origami sinulle tuttu? Sillä tarkoitetaan alunperin Japanista lähtöisin olevaa paperintaittelutaidetta, jonka lopputuloksena syntyy paperikoriste. Malleja on monia ja paperista voi taitella niin eläimiä kuin myös kukkiakin, mutta joulun alla suosittu muoto on tähden muotoinen origami. Erikokoiset tähdet ovat kaunis koriste joulukuuseen tai jopa seinäkoristeeksi. Lisää ilmettä saat, kun käytät taittelussa kuvioitua paperia. Maalaa ja kuvioi paperi itse niin koristeestasi tulee yksilöllinen. Internetistä löytyy runsaasti ohjeita taitteluun.collage_03Vanhat joulupallot on helppo uudistaa ja koristella oman mielen mukaisiksi. Koristelemalla pallot kauniilla lakalla, paljettinauhalla tai vaikka paperisomisteella saat upean uuden ilmeen. Anna mielikuvituksen lentää. Tämä on myös kiva ja persoonallinen lahjaidea!collage_04Valkoinen joulu on monen mielestä se ainoa oikea joulu. Onpa ulkona sitten lumipeitettä tai ei, voit tuoda talvisen tunnelman helposti olohuoneeseesi tekolumen avulla. Suihkuta kuuseen ennen muuta koristelua sulamaton lumipeite, joka antaa kauniin talvisen efektin.collage_05Tuntuvatko perinteiset kuuseen ripustettavat somistenauhat ja kimaltelevat koristeköynnökset liian mitäänsanomattomilta? Voit tehdä köynnöksen helposti myös itse ohutta metallilankaa tai narua hyväksi käyttäen. Myös ohut kullanvärinen ketju, joita askarteluvälineliikkeissä on valittavana useampia, sopii hyvin tarkoitukseen. Askartele paksusta paperista erivärisiä kuvioita ja somisteita, jotka voit ripustaa ketjuun tasaisin välein. Voit ripustaa askartelemasi somisteet myös vanhaan somistenauhaan tai köynnökseen tai vaikka kuusen somistevalosarjaan.collage_06Herkkusuut viihtyvät aattoiltana kuusen ympärillä, kun ripustat pieniä, tonttuhattua muistuttavia koristeita oksille ja täytät ne pienillä suklaakarkeilla. Askartele tonttuhatut punaisesta paperista ja koristele pumpulilla. Ripusta tonttuhatut ylösalaisin kuusen oksille, jolloin ne voi täyttää haluamillaan namusilla tai muilla pienillä yllätyksillä.

Persoonalliset, itsetuunatut joulukoristeet luovat kotiin erityistä tunnelmaa.
Iloista askartelua!

Terveisin Monika

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
  1. Olin laittanut ostoslistaan sellaiset lintuvalot jotka voi laittaa ulos mutta nyt niitä ei enää ole missaan. Olivat ne valokyyhkyset

    1. Hei Marja!

      En löytänyt valikoimastamme lintuaiheisia valoja, joten todennäköisesti ne ovat loppuneet. Valikoimassamme on vielä joitakin jouluvaloja jäljellä, joten toivottavasti löydät jonkin toisen tuotteen tilalle.

      Terveisin Senni