10.07.2020 | Lukuaika: 2 minuuttia

Parhaat kengät ovat sekä mukavat jalassa että tyylikkäät ulkonäöltään. Oikeiden kenkien löytäminen ei kuitenkaan ole aina helppoa, varsinkin jos kengänkoko on erityisen pieni tai jalat ovat normaalia leveämmät. Myös vaivaisenluut voivat vaikeuttaa sopivien kenkien etsintää. Tiedämme, että moni painii näiden asioiden kanssa ja olemme siksi aloittaneet kampanjan #walkwithklingel, jossa keskitytään poikkeavien jalkojen aiheuttamiin ongelmakohtiin kenkien valinnassa.

Tässä blogitekstissä käymme läpi seikkoja, jotka vaikuttavat vaivaisenluun vaivaaman jalan kenkävalintoihin. Lisäksi tarjoamme vinkkejä sinulle, joka syystä tai toisesta koet kenkien pukemisen vaikeaksi ja tarvitset arkea helpottamaan kengät, jotka ovat helpot ja vaivattomat pukea.

Onko sinulla vaivaisenluu?

Vaivaisenluu on melko yleinen vaiva etenkin keski-ikäisillä, mutta myös nuoremmat voivat kärsiä siitä. Se voi vaikuttaa ikävästi jokapäiväiseen elämään. Vaivaisenluun tyypillisimpiä merkkejä on ennen kaikkea isovarpaan vetäytyminen muita varpaita kohti ja jopa vinosti niiden päälle. Joskus isovarpaan nivel työntyy tämän virheasennon seurauksesta ulos ja muodostaa patin jalan sisäsyrjään. Patti kipeytyy ja ärtyy helposti, varsinkin ahtaissa kengissä. Vinoon työntyvä isovarvas voi lisäksi aiheuttaa haavoja ja rakkoja viereisiin varpaisiin.

Kipua ja haavaumia voi estää erilaisilla Klingeliltä löytyvillä tukipohjallisilla ja suojilla, jotka auttavat jalkaa pitämään luonnollisen asennon. Valikoimaamme kuuluvat myös hoitavat jalkavoiteet, jotka auttavat viilentämään ihoa ja tuovat helpotusta ärtyneelle jalalle.

Hyviä kenkävaihtoehtoja vaivaisenluun stressaamalle jalalle

Jalkojen hoitotuotteiden lisäksi Klingelin valikoimasta löytyy kenkiä vaivaisenluusta kärsiville jaloille. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että voimme auttaa – nykypäivänä kenenkään ei tarvitse kävellä kiristävissä kengissä ja tuntea kipua kävellessään. Ja miellyttävästi istuvat, herkille jaloille suunnitellut kengät voivat myös olla hyvännäköiset – katsopa vaikka valikoimaamme!

Tarvitsetko kengät, jotka on helppo pukea ja riisua?

Jos istut rullatuolissa tai sinulla on muuten kumartumista estäviä rajoitteita ja kipuja, voi kenkien pukeminen olla iso fyysinen ponnistus. Ratkaisu ovat helposti puettavat kengät, ja yksi vaihtoehto ovat sandaalit tai pistokkaat. Tarjolla on useita tyylikkäitä malleja, jotka ovat mukavat jalassa. Ennen kaikkea niiden pukeminen on helppoa, eikä kumartamista tarvita. Mainio vaihtoehto kesällä ulkona ja sama kenkä menee sisäkenkänä talvella. Kylmyydestä kärsiville jaloille valikoimastamme löytyy ihanasti lämmittäviä sisäkenkiä ja tohveleita.

Tarrakiinnitys – päivän pelastus!

Sandaalit ja pistokkaat toimivat mainiosti kesällä, mutta talviaika asettaa kengille enemmän vaatimuksia varsinkin meillä täällä pohjolassa. Paitsi helpot pukea, kenkien on tärkeä olla tukevat, pitävät ja hyvin jalassa pysyvät. Hyvä ratkaisu on tarrasuljenta! Tarrakiinnitys, jota voi asteettomasti säätää, saa kengät istumaan jalkaan tukevasti. Säätäminen on lisäksi helppoa ja nopeaa. Tarrakenkien kanssa sinun ei tarvitse myöskään pelätä nauhakenkien tyypillistä ongelmaa, eli että kengännauhat avautuvat itsestään kesken kävelylenkin. Meillä on kattava valikoima tarrasuljettavia kenkiä, niin kevääseen & kesään, kuin myös syksyyn & talveen.

 

Toivottavasti tämä postaus auttaa sinua löytämään sopivat kengät juuri sinun jaloillesi. Verkkosivuillamme voit helposti suodattaa erityylisiä kenkiä, esimerkiksi halutessasi löytää kaikki kengät, joissa on tarrasuljenta tai leveä lesti. Voit myös kirjoittaa hakukenttään haun “vaivaisenluu”.

Me tiedämme, että maailmaan mahtuu paljon monenlaisia jalkoja: isoja ja pieniä, leveitä ja kapeita sekä niitä, jotka kärsivät vaivaisenluusta tai muista virheasennoista tai epämuodostumista. Jos haluat tietää lisää, tarkkaile blogiamme tulevina viikkoina. Päivitämme lisää vinkkejä aiheeseen liittyen. Voit myös tutustua kampanja-antiimme Facebookissa & Instagramissa hashtagin #walkwithklingel alla.

Toivomme sinulle ihanaa ja rentouttavaa kesän jatkoa!

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *