10.12.2013 | Lukuaika: 2 minuuttia

 

Mopin kokoaminen

Whizz-moppi oli pakattu kolminkertaiseen pakkaukseen ja tosi hyvin teipattu kiinni, niin ettei ilman terävää veistä tai saksia saanut sitä auki. Tuli siis ehjänä perille!

Mopin kokoaminen kävi ihan kätevästi, kun luki ohjeet. Moppipään liittäminen varteen vaati kyllä tarkkuutta, kuten sen irroittaminenkin varressa olevien saranoiden sekä muiden liikkuvien osien vuoksi.

Linko on kyllä kätevä siinä pesuvesiastian kyljessä; sillä saa hyvin säädettyä liuskojen märkyyttä. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana mopin varren asennosta ja otteen tiukuudesta, ettei pidä liian tiukasti varresta kiinni.

Onneksi pyöriminen on varsin kohtuullista ja vauhtia saa säädettyä omaan tahtiin polkemalla. Mopin liuskat imevät itseensä melkoisesti vettä, joten kannattaa tarkistaa mopin märkyys ennen käyttöä. Mopin liuskat asettuvat linkoon märkänä hyvin, kun on huolellinen.

Lattianpesu Whizz-mopilla

Kokeilin moppia eteisen ja keittiön muovimattoon. Moppi toimi niihin hyvin, kun ei ollut paljon esteitä tiellä. Pöydän alta pestessä moppi vähän muljahteli, kun varsi joutui vinoon kulmaan, mutta pystyasennossa se toimi oikein hyvin ja lattia tuli kiitettävän puhtaaksi.

Käytön jälkeen liuskat olivat edelleen hyvin kiinni ja kohtuullisen puhtaat. Kuivumaan laittaessa joutui kyllä käsin puristamaan ylimääräisiä vesiä pois. Kuivatin sen kylpyhuoneen lämmössä ja kuivuminen kesti monta tuntia.

Kaakeliseinien ja ikkunoiden peseminen sekä pölyjen pyyhintä

Moppi oli oikein hyvä katon ja seinien pölyjenpyyhintään, pitkän vartensa ansiosta!

Kokeilin moppia myös kaakeleiden pesuun. Seinälaatoille se on ihan kätevä vartensa ansiosta. Välitilalaatoille se on liian iso ja hankala pesuväline, ilman varttakin. Tähän tarkoitukseen olisi parempi olla liina tai sienimallinen moppipää.

Myös kuivana pölyjen pyyhkimiseen hyllyiltä ja tasoilta se on liian iso ja hankala, mutta seinien pyyhkimiseen oikein hyvä väline.

Ennen ikkunoiden pesemistä arvelin, että moppi toiminee pesemiseen, mutta kuivaaminen voisi olla aika hankala, mikä pitikin paikkansa. Suuren ikkunan pesuun moppi oli kätevä, mutta kuivaamiseen piti kyllä käyttää vanhoja keinoja, eli kuivata sanomalehdellä tai lastalla.

Mopin peseminen

Mopin irrottaminen varresta tuotti kyllä vaikeuksia, kun ei uskaltanut vääntää niin kovaa, ettei vaan varren kiinitys katkeaisi. Mopin istuvuus kiinnitysalustassa oli siis liian tiukka, ainakin tässä kappaleessa. Siispä pesin sen aluksi vain käsin, mutta puhtaaksi tuli.

Kokeilin kuitenkin uudestaan ja sain moppipään irti ja pesin sen pesukoneessa ihan tavallisen vaalean pyykin seassa. Hyvin kesti liuskat paikoillaan ja kuivui melko nopeasti.

Ainoa ongelma oli tosiaan sen moppipään irroittamisessa varresta. Ohje oli vääränlainen tai en sitten ymmärtänyt sitä oikein. Kyllä me pojan kanssa lopulta tutkimalla keksittiin se oikeakin tapa mopin vaihtamiseen.

 

Kiitoksena tekstin kirjoittamisesta tuotetestaajamme saavat pitää kaikki kokeilemansa tuotteet. Tuotetestaajamme ovat yksityishenkilöitä eivätkä siten edusta KLiNGELiä ja he kirjoittavat tuotteistamme täysin oman kokemuksensa pohjalta. Tekstin yhteydessä käytetyt kuvat ovat KLiNGELin ottamia ja omistamia.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *