09.11.2013 | Lukuaika: 2 minuuttia

 

Y-vartaloinen tai V-vartaloinen nainen on kärjistetysti sanottuna kuin ylösalaisin käännetty kolmio. Hartialinja on näin huomattavasti lantiota leveämpi. Kyseessä on usein vähän miehekäs, niin sanottu uimarivartalo, joka usein syntyykin kovasta treenaamisesta.

Toinen Y-tyyppi on yläpainotteinen vartalo, jolloin myös povi on leveämpi kuin vartalo. Molemmilla vartalotyypeillä on kuitenkin kapea lantio ja usein hoikat sääret.


Y-vartalo

Y-vartalon yläosat

Koska Y-vartalo on kulmikas, ja selvästi toiseen puoleen painottuva vartalomalli, pitää yläosan keventämiseksi ja tasapainon saavuttamiseksi viedä huomiota pois ylhäältä ja korostaa alaosaa. Yläosa kannattakin pitää mahdollisimman simppelinä, jopa tummana ja yksivärisenä.

y vartalo
Valitse yläosaan yksivärinen, kauniisti laskeutuva materiaali

Yläosan näyttävät printit ja kuosit, sekä suuret napit, huomiota keräävät kaulukset ja taskut kannattaa siis jättää suosiolla muille. Myös venepääntie korostaa hartialinjaa liikaa. Halterneck-kaulus näyttää erikoisen hyvältä juuri Y-vartalotyypin päällä; se katkaisee pitkää olkalinjaa.  Myös V-pääntie sopii hyvin Y-vartaloiselle.

Y-vartalomallisen kannattaa suosia ennemmin rannekoruja, kuin näyttäviä kaulakoruja, jotka veisivät katseen jo ennestäänkin huomion keräävään yläosaan.  Jos kuitenkin olet kaulakorujen ystävä, valitse koruista pitkänmalliset riipukset. Ne luovat ylävartaloon toivottuja pituussuuntaisia linjoja.


Luo koruilla pituussuuntaisia linjoja

 

Y-vartalolle sopivat alaosat

Alaosaa taas kannattaa korostaa ja mahdollisesti jopa leventää vaakaraidoilla, sekä voimakkailla väreillä ja katseen kiinnittävillä yksityiskohdilla.  Myös rypytykset lantiolla tai vekilliset housut ovat hyvät – alaosaan kun tarvitaan lisää volyymia tasapainon saavuttamiseksi. Alaosan näyttävät kuosit ja kangasvalinnat, esim. pallot, ruudut ja satiini ovatkin Y-vartaloiselle hyviä valintoja.


Värikkäät ja kuvioidut alaosat sopivat Y-tyypille

Usein Y-vartaloisella naisella on kauniit kapeat sääret, joita kannattaakin tuoda esille. Korosta niitä, niin katse hakeutuukin juuri niihin, eikä ongelmakohtaa. Upeita sääriä voit korostaa lyhyellä, kapealla hameella.


Y-tyypin kannattaa korostaa sääriään

Vaikka vaalealla ja valuvalla vaatevalinnalla välillä pelotellaankin olevan ryhditön vaikutelma, ovat kauniisti laskeutuvat materiaalit useille vartalomalleille sopivia. Y-vartaloisen naisen peilikuva nauttiikin laadukkaista ja valuvista materiaaleista.

Täältä voit lukea lisää vartalotyypeistä ja pukeutumisesta.

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia
 1. Millainen mekko sopisi minulle: olen 165 cm, minulla pitkä selkä, leveät hartia, hyvin kapea poikamainen lantio, ei juuri vyötäröä ja lyhyet jalat?

  1. Hei Mari!

   Y-vartaloisena sinun kannattaa painottaa asuvalinnoissa alavartaloasi ja lyhyenä naisena suosittelen pitämään helmat lyhyinä, mielellään polvien yläpuolella. Voit lukea lisää lyhyen naisen pukeutumisesta täällä: http://www.klingel.fi/naistenhaku/ota-mittasuhteet-huomioon-pukeutumisessasi-ohjeet-lyhyen-naisen-pukeutumiseen/

   Tässä muutamia vinkkejä Y-vartalolle sopivista mekoista, joista voit hakea inspiraatiota:

   Syvä v-pääntie ja rypytystä lanteilla: http://bit.ly/2lz1naS
   Ilmava, vekitetty alaosa: http://bit.ly/2meEg75
   Vaaleampi alaosa ja kaventavat kaitaleet: http://bit.ly/2kTFDaY
   Klassinen kietaisumalli: http://bit.ly/2meGxzi