01.02.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Kuten otsikossakin jo mainitsen, on Y-vartaloisen pukeutumisessa otettava huomioon juurikin tasapainottaminen. Millainen siis on Y-vartalo? Tämä vartalotyyppi on hartialinjaltaan maskuliininen: moni mies on tätä vartalotyyppiä, tai ainakin tavoittelee juuri niitä ns. uimarinhartioita, jotka muodostavat selkeän Y-kirjaimen. Toki naisilla hartialinja on tavallisesti maltillisempi, mutta selkeästi hartiat ovat lantiota leveämmät. Rinnat voivat olla isot tai pienet, mutta rinnanympärys on silti lantiota leveämpi. Alaosa vartalosta taas on kapea ja suora ja jalat hoikat.

Korosta lantiota ja sääriä

Y-vartaloisen kannattaakin korostaa kapeita sääriään, ja tasapainottaa ylävartaloa näyttämään naisellisemmalta. Oikein puettuna myös kokonaisuus näyttää tasapainoiselta. Selkein ohje Y-vartalon pukeutumiseen on se, että leveään yläosaan ei kannata tuoda mitään runsautta enempää. Lantiota ja sääriä taas kannattaa korostaa mahdollisimman paljon.

Pyöreä pääntie paidoissa pehmentää ylävartalon kulmikkuutta. Vältä isoja kauluksia, näyttäviä rintataskuja ja muita vastaavia, jotka vetävät katseen ylävartaloon. Venepääntie leventää yläosaa entisestään. Halterneck-malli, eli malli, jossa paita ”kiinnitetään” niskan takaa on täydellinen Y-vartaloiselle, koska se ikään kuin kaventaa optisesti yläosan leveyttä. Tavallisesti kauluspaidan metsästäminen on tälle vartalotyypille haastavaa. Jos paita istuu muuten hyvin, ovat napit liian tiukalla. Kannattaa suosia yksivärisiä yläosia, ja koittaa rohkeasti tämän hetken suosikkia poolopaitaa. Älä sorru liian väljiin yläosiin piilottaessasi ylävartalon isoutta, sillä liian väljä yläosa tekee vartalosta suhteettoman suuren. Kietaisumallinen paita sopii tällekin vartalotyypille loistavasti.

Mekkoa valitessa kannattaa huomioida asun kangas sekä leikkaukset. Jämäkkyys kankaassa, sekä selkeys leikkauksissa korostaa hyvin Y-vartalon kauniita puolia. Älä valitse liian tiukkaa ja alaosasta yksinkertaista mekkoa, koska se korostaa taas liikaa ylävartaloa.

Farkkuja valitessa kannattaa ensimmäisenä testata boyfriend-mallia, koska se on tavallisesti Y-vartalolle parhaiten istuva. Kun takataskut ovat oikeassa kohtaa, pyöristävät ne kauniisti myös takapuolta – joka luonnostaan on tavallisesti tällä vartalotyypillä kapea ja suora. Toki myös suorat lahkeet korostavat kauniisti kapeita sääriä.

 

Kurkkaa blogistamme myös muut vartalotyyppien mukaiset pukeutumisvinkit. Löydät jo ilmestyneet kirjoitukset aihetunnisteilla vartalotyyppi ja vartalonmuodot.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *