14.08.2020 | Lukuaika: 2 minuuttia

Monikäyttömekko

Kesäaikaan moni halua pukeutumisessaan helppoutta ja vaivattomuutta. Varsinkin jos kesä tulee vietettyä esimerkiksi mökillä tai veneellä, niin eipä sinne tulekaan otettua koko vaatekaapin sisältöä mukaan. Tällaisessa tilanteessa avuksi tulee monikäyttömekko. Parhaimmillaan nukut ensin se päällä yön, tämän jälkeen vain alusvaatteet alle sekä kumpparit jalkaan ja vaikkapa puutarhahommiin. Illalla päälle neuletakki ja jalkaan kauniit sandaalit, ja sama mekko on valmis rennolle kesäillalliselle.

Linkki: Kietaisumekko

Mikä pituus mekkoon?

Polven kohdalle loppuva helma on monelle se helppo ja varma valinta, mutta tasapaksujen säärten ollessa kyseessä on hiukan polven yläpuolelle ulottuva helma imartelevin. Monelle sopiva helman pituus on niin sanottu midimittainen helma, joka ulottuu pohkeeseen ja katkaisee siten säären linjan. Paksupohkeiselle suosittelen kuitenkin enemmän juuri tuota hiukan ylipolvenmittaa. Midimitta imartelee kuitenkin hoikkia pohkeita ja nilkkoja ja voi todellakin tuoda säärten parhaat puolet esiin. Tiesitkö muuten ranskattarien säännön hameenhelmasta? Jos helma ulottuu polveen tai pidemmälle, asuun puetaan korkokengät. Jos helma on sitä lyhyempi, käytetään matalia kenkiä. Toki tätäkin sääntöä saa rikkoa: enemmänkin siihen suuntaan, että vaikkapa maksihelman kaverina voivat olla korottomat kengät.

Linkki: Kääntömekko

Maksimekko myös lyhyelle

Pitkät hulmuavat helmat ovat monelle kesän merkki. Lyhyet ihmiset kuitenkin usein karsastavat pitkiä maksimittaisia helmoja. Ajatus siitä, että pienemmät ihmiset helposti hukkuvat helmoihin, voi kuitenkin olla turha. Jos olet lyhyt, koeta rohkeasti kevyitä ja ilmavia materiaaleja. Varsinkin ei niin suorapolviset ja -jalkaiset saavat pidemmästä helmasta imartelevuutta jalkoihinsa. Hyvin laskeutuva suoralinjainen maksimekko luo pitkän siluetin ja tekee kantajastaan solakamman näköisen.

Linkki: Maksimekko

A-linja monelle vartalolle

Myös A-mallinen mekko käy monelle vartalotyypille. Mekon leveä helma peittää mahdolliset muhkurat – ja myös mahdollisen kurvien puutteen. Lyhythelmainen a-malli käy toki kesään, mutta muista näissäkin aina tyylikkyys. Vaikka olisitkin mökillä, yllätysvieraiden varalta kannattaa asut kuitenkin pitää siveyden rajoissa. Myös mökkimaisemissa voi ja saa olla tyylikäs – esimerkiksi helposti sen yhden monikäyttömekon avulla.

Linkki: Pilkkukuvioinen mekko

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *