31.12.2018 | Lukuaika: 3 minuuttia

Vaatteilla ja tyyleillä leikittely on hauskaa! Jo pienet lapset nauttivat eri vaatteiden kokeilusta ja keimailevat peilin edessä yhdistellen mitä erikoisempia asuja. Aikuisten kokeilut perustuvat usein eri olettamuksiin ja tottumuksiin siitä, mitkä värit ja materiaalit sointuvat yhteen toistensa kanssa tai mikä leikkaus sopii kullekin vartalotyypille. Kirjoittamattomat ja kirjoitetut säännöt sanelevat pukeutumista varsinkin kodin ovien ulkopuolella. Kuitenkin persoonallisen tyylin lähtökohtana ovat yllättävät yhdistelmät, joista usein saattaa syntyä jopa muotivillityksiä. Tässä blogikirjoituksessa paneudutaan yhdistelyn saloihin ja selvitetään, miten Laura Kent -malliston tikkiliivi taipuu niin arkipäiväkäyttöön, iltamenoon kuin viikonlopun aktiviteetteihin!

Vaatekaappi täynnä vaatteita, muttei kuitenkaan mitään päälle pantavaa? Kokeneet, tyylinsä löytäneet pukeutujat tietävät, että juju piilee juuri monikäyttöisyydessä. Kun kaapissa on vaatteita, joita voi yhdistellä helposti, on kotoa lähteminen aamulla huomattavasti nopeampaa. Ja kun kaapista vielä löytyy sellainen vaatekappale, jonka ympärille voi rakentaa toisistaan eroavia tyylejä, ei juuri muuta tarvitakaan. Talvella tällainen vaatekappale voisi olla liivi. Liivi lämmittää viileässä konttorissa tai vaikkapa takin päällä ylimääräisenä kerroksena. Näyttävä kuosi, yksityiskohdat ja asusteet taikovat asuun helposti juhlavuutta ja trendikkyyttä. Alla esittelemme kolme eri tyyliä – lue ja inspiroidu!

Ripaus kimalletta rentoon arkeen

Ripaus kimalletta

Ensimmäinen esimerkkiasu on stailattu arkiasu, jossa hopeanhohtoisen » Laura Kent -tikkiliivin alle on valittu ohut, verkkomateriaalia oleva paita. Liivin kauluksessa on miellyttävän pehmeä teddyvuori, joka lämmittää tarvittaessa ja suojaa vedolta. Tummanharmaat olohousut on somistettu kimaltelevilla paljeteilla. Paljettisomiste toistaa liivin kiiltoa olematta kuitenkaan liian hallitseva. Olohousujen rento malli ja kiristysnauhallinen joustovyötärö antaa asulle kotoisuutta.

Mustaa nahkaa oleva » Aimée-käsilaukku sopii hyvin arkityyliin. Laukun pelkistetty design tekee laukusta ajattoman ja tyylipuhtaan valinnan. Asuun valitut mustat nilkkurit noudattavat samaa vaatimatonta linjaa jättäen liiville tilaa loistaa asun kohokohtana.

Säihkyvä katseenvangitsija tanssilattialle

katseenvangitsija

Tikkiliivi on omiaan myös iltapukeutumiseen, kuten oheinen asukokonaisuus paljastaa. Musta-valko-hopeinen väriskaala, kimaltavat yksityiskohdat ja materiaaleilla leikittely tuo asuun eleganttia otetta. Olipa kyseessä sitten illallinen ystävien kanssa, illanvietto diskopallon alla tai lasillinen työporukalla…

Vinkki: Yhdistele ennakkoluulottomasti eri värejä ja materiaaleja. Valkoinen paitapusero ja tummat nahkajäljitelmäleggingsit muodostavat yhdessä liivin kanssa kiinnostavat kontrastit. Mustat nilkkurit antavat samalla kertaa rokahtavan sekä tyylikkään vaikutelman. Asusteeksi soveltuu upeasti paljetein somistettu clutch-tyylinen » Emily & Noah -iltalaukku, jossa mustat ja valkoiset paljetit vuorottelevat muodostaen dramaattisen raitakuvioinnin. Elegantti laukku tuo sopivasti särmää tyyliin ja varmistaa näyttävän sisääntulon.

Kerrospukeutumisen tyyli aktiiviseen viikonloppuun

kerrospukeutuminen

Kiireisen viikon jälkeen viikonloppu on monelle rentoutumisen aikaa. Mukavat ja toimivat vaatteet tuovat osaltaan hyvää mieltä tullessaan. Tässä asussa hopeanhohtoinen liivi on yhdistetty ilmavaan, ruutukuvioiseen paitamekkoon. Paitamekon sinimusta väritys sointuu upeasti mustiin leggingseihin. Paitamekon malli on rennon sporttinen ja siinä on vyötäröä korostava sidottava vyö.

Vinkki: » Dress In -merkkinen neulepusero on oiva lisä kylmiin päiviin. Pue se paitamekon päälle ja viimeistele kerrostyyli liivillä. Muodikkaat korokepohjatennarit jäljittelevät sopivasti liivin kiiltoa. Mukavaa viikonloppua!

Huomioitavaa: Mekon, puseron ja liivin yhdistelmä on hyvä esimerkki talveen hyvin sopivasta kerrostyylisestä pukeutumisesta, joka sopii niin kävelylenkeille kuin myös kahvilatreffeille. Hien pukatessa ohimolle voit helposti vähentää kerroksia tai sitten lisätä niitä.

Mikä yllä olevista asukokonaisuuksista miellyttää sinua eniten ja miksi? Vai onko hopeanhohtoinen liivi liian näyttävä sinun makuusi? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *