06.12.2019 | Lukuaika: 1 minuutti

Devil is in details on monelle tuttu sanonta, jolla tarkoitetaan ajatusta, että yksityiskohdilla on väliä – ja ne paljastavat millainen olet. Oletko ajatellut mitä tällä lauseella tarkoitetaan pukeutumisessa? Itse koen tämän tärkeänä ajatuksena valitessani uusia vaatteita vaatekaappiin tai kokonaista asua suunniteltaessa. Kun aloitetaan alusvaatteista, niin jo ne ovat se pikkuasia, jolla oikeasti on väliä. Valitsemalla asukokonaisuuteen sopivat alusvaatteet, jotka tukevat oikeasta paikasta ja mahdollisesti paljastavat esim. pitsiä oikeasta paikasta ovat juuri se yksityiskohta. Oikein valitut alusasut saavat kantajansa tuntemaan ihanalta, koska vain hän tietää mitä mahdollisia pitsi ja röyhelöihanuuksia vaatteiden alla on. Toki esim. väärän väriset kuluneet rintaliivien olkahihnat, jotka vilkkuvat tai valuvat paidan alta ovat se isokin yksityiskohta, joka vie terän asulta kuin asulta. Toinen tärkeä asia on neulehuolto, josta olenkin jo puhunut. Eli vaikka ihana neuleesi olisi kuinka kauniin värinen ja ihana päällä, mutta jos se on nyppyinen, voi se viedä huomion kaikesta muusta.

Asusteiden pohtiminen on myös osa tätä ajatusmallia. Laitatko minkäväriset korut, ja mitä kaikkea minkäkin asun kanssa. Pieni simppelin kaunis kaulakoru hyvinkin olla se koko asun tärkein juttu. Kruunaako tietyn värinen vyö asusi? Älä siis valitse sinnepäin olevaa, jos voit valita oikean materiaalin, koon ja värin. Asustaminen oikeastaan kokonaan tukeutuu tähän käsiteltävään lauseeseen – ei liikaa, eikä liian vähän. Jos olosi on epävarma, tukeudu Coco Chanelin viisaaseen neuvoon ja jätä yksi asuste pois kotoa lähtiessä.

Kyse on siis pienistä asioista, joista voi tulla isoja asioita. Tämä Devil in in details -lause ei siis tarkoita sitä, että kaikki pitää olla koko ajan uutta ja kallista – ajattele ennemminkin asujen ja asusteiden huoltoa, sekä sitä pikkulisää, jonka esim. onnistunut asustevalinta voi tehdä koko asuun.

Suosittelemme

Kerro meille mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *