• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Pienet olkalaukut(0)
Hupsista! Valitsemasi kategoria ei sisällä yhtään tuotetta.

Kategoriat

Suodata & lajittele

 • Lajittele:
  Suosituimmat ensin

Lajittele:

Pienet olkalaukut(0)

Olkalaukut

Olkalaukku on pieni tai keskisuuri laukku, jota voi olkahihnan avulla kantaa olalla. Voisi ajatella, että juuri olkahihna ja kantamistapa määrittää sen muiden käsilaukkujen joukossa. Perinteisin tapa on ollut pujottaa olkahihna rinnan yli ristiin, jolloin laukku asettuu napakasti kantajansa lantiolle eikä olkahihna valahda alas niin helposti. Tämä on monen mielestä paitsi kätevä, myös turvallinen tapa kantaa olkalaukkua väentungoksessa tai matkoilla. Olkahihna on yleensä säädettävä, minkä ansiosta eripituiset ihmiset voivat säätää sen oman vartalonsa mukaiseksi. Laukku, joka roikkuu liian alhaalla on epäkäytännöllinen, kun taas liian kireä olkahihna tuntuu epämukavalta päällä. Usein olkahihna on irrotettava, jolloin laukkua voi kantaa mahdollisista kantokahvoista tai clutch-tyylisesti kädessä. Olkalaukulla on tärkeä rooli naisen asusteiden joukossa. Se on kuin ylimääräinen käsi tai tasku, jonka voi tarvittaessa jättää tuolin selkänojalle roikkumaan. Naisen olkalaukussa mukana kulkevat yleensä ainakin ne tärkeimmät eli lompakko, kännykkä, avaimet ja huulipuna. Pienimmässäkin olkalaukussa tilaa tulee löytyä vähintään niiden verran. Yleensä aktiivisesti käytettäviä olkalaukkuja on useampia kuin yksi. On olemassa niitä naisia, joilla on erikseen kesälaukut ja talvilaukut, sekä niitä, jotka liittävät erityyliset laukut eri tyyleihin. Myös kenkien mukaan olkalaukun voi toki yhdistää.

Nahkaiset olkalaukut

Klingelin verkkokaupasta löydät runsaan valikoiman olkalaukkuja, joiden valmistuksessa on käytetty eri materiaaleja. Nahkainen olkalaukku on perinteinen ja kestävä valinta, sillä sen korjaaminen ja työstäminen on helpompaa toisin kuin tekokuituisten. Nahka on helppo pitää puhtaana ja sen hoitoon tarkoitettuja tuotteita on mahdollista ostaa kenkätarvikeliikkeistä sekä suuremmista marketeista. Nahkaisia olkalaukkuja on saatavavana useissa eri väreissä ruskean ja mustan lisäksi, kuten beigen, vihreän ja marjapuuron sävyisen roosan värisenä. Nahasta valmistetut olkalaukut ovat joko kokonaan nahkaisia tai niissä on käytetty erilaisia materiaaleja ja somisteita. Nahkalaukussa voi olla vaikkapa kankainen olkahihna tai eri materiaalista valmistettu läppä. Nahka voi myös olla pintakuvioitua; esimerkiksi trendikäs matelijakuviointi tuo laukkuun näppärästi ajankohtaista ilmettä.

Läpällinen olkalaukku

Olkalaukun läpän tarkoitus on yleensä toimia joko laukun sisätilan suojana tai suojata muuta suljentaa kuten vetoketjua sateelta tai muulta ulkoiselta rasitukselta. Myös itse läpässä voi olla suljenta, joko mekaaninen solki tai esimerkiksi magneetti. Muistathan, että magneettituotetta ei suositella raskaana oleville tai henkilöille, joilla on sisäinen defibrillaattori tai sydämen tahdistin. Varsinkin pienikokoinen läppä antaa laukulle perinteikkään ilmeen. Joskus läppä voi olla koko laukun kokoinen ja sisältää samankokoisen taskun. Sillä on siis tärkeä rooli sekä laukun ulkonäöllistä että toiminnallista designia ajatellen.

Kankainen olkalaukku

Kankaisiakin laukkuihanuuksia on mahdollista löytää Klingelin verkkokaupasta. Yleensä kangaslaukut on suosittuja kesälaukkuja, ne ovat kevyitä ja soveliaita kesäaktiviteetteihin. Edullisuutensa vuoksi niitä on helpompi hankkia vaikka useampi, joka mahdollistaa yhdistelyn eri tyyleihin. Sporttisempaan tyyliin sopivia kangas- tai tekokuitulaukkuja voi olla helpompi löytää kuin nahkaisia. Tehosteväriset kanttaukset, painatukset ja raidoitukset tuovat laukkuun hetkessä urheilullisuutta ja näillä tunnusmerkeillä varustettu olkalaukku täydentää huppari- ja tennarityylin tyylipuhtaasti. Tekstiilistä valmistettu olkalaukku ei hermostu liikaa kesäsateenkaan yllättäessä, vaan kuivuu helpommin, eikä vaadi jämerämpiä huoltotoimenpiteitä, kuten nahka- tai tekonahkalaukku. Tämä tekee siitä mainion matkakumppanin. Lisäksi nahan tuntu ihoa vasten hellesäässä voi olla epämukava, joten moni suosii muuta materiaalia rantalomalla ollessaan. Myös väri- sekä kuosivalikoima saattaa olla kankaisissa olkalaukuissa laajempi. Kangaslaukuissa voidaan käyttää nahkaisia tai tekonahkaisia somisteita tai kirjontaa.

Olkalaukku arkeen ja juhlaan

Arjen tiimellyksessä olkalaukulta vaaditaan ennen kaikkea toiminnallisia ominaisuuksia, kuten turvallista ja toimivaa kiinnitystä, sopivaa kokoa ja käteviä taskuratkaisuja. Tukeva ja helposti säädettävä olkahihna on ehdoton plussa. Tilavammassa laukussa selkeästi joko väliseinällä tai jopa vetoketjulla jaettava sisätila on kätevä ominaisuus ja auttaa muun muassa kannettavaa tietokonetta mukanaan kantavien laukun sisällön järjestelyssä. Näin vältyt siltä, että muut tärkeät tavarat valuvat kannettavan alle ulottumattomiin. Pienet taskut sekä laukun sisällä että ulkopuolella ovat ehdottoman tärkeitä. Avotaskut ovat paremmat kuin ei mitään, mutta pidä huoli, että laukussasi on ainakin yksi vetoketjutasku. Tarrasuljettavat taskut saattavat aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä, sillä niihin tarttuvat helposti niin sormikkaat kuin laukkuun säilöön sujautettavat myssytkin. Myös arkisissa laukuissa saa olla persoonallisia somisteita, kuten viime vuosina uuden suosion saavuttaneita tupsuja ja eläinkuviointeja. Juhlava olkalaukku on usein kuin koru, sen ulkonäölle annetaan suurin painoarvo. Juhlatilanteessa käytännöllisyyteen ei panosteta yhtä paljon kuin arjessa. Esimerkiksi juhlalaukussa olkahihna voi olla koristeellinen ketju, jota ei välttämättä voi säätää. Juhlakäyttö ei kuitenkaan vähennä taskujen tarvetta, mutta nämä sijoitetaan yleensä laukun sisään. Monesti juhlavan olkalaukun linjat ovat hyvin pelkistetyt ja koko pieni. Ulkoisiin koristeisiin saatetaan panostaa toki sitäkin enemmän ja koristekivikuviot, helmikirjailut, röyhelöt ja paljetit ovat yleisiä somisteita.

Olkalaukut netistä

Selaile kotona rauhassa Klingelin verkkokaupan valikoimaa ja löydä olkalaukku, joka tuntuu sopivalta juuri sinun tarpeisiisi! Muista myös, että valikoimamme päivittyy tasaisin väliajoin ja uutuuksia tulee verkkokauppaan koko ajan. Valitessasi sinua kiinnostavan olkalaukun voit klikata eteenpäin tuotesivulle, jossa näet laukusta useita kuvia eri kuvakulmista ja voit tutkia sen yksityiskohtia paremmin. Tuoteominaisuuksia-kohdasta löydät tärkeitä tietoja, kuten laukun mitat ja materiaalikuvaukset.


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
 • Lasku
 • Tili
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
 • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
 • Trygg E-Handel
 • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.