• Laaja tuotevalikoima
  • Koot 34–62
  • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Sukat

Kategoriat

SUKAT JA SUKKAHOUSUT NETISTÄ

Sukat ovat mukana menossa lähes aina. Ne seuraavat huomaamattomina mukana asussa kuin asussa ja kuuluvat miltei itsestäänselvyytenä pukeutumiseen. Vaikka sukat ovat jalassa, ei niihin välttämättä ole kiinnittänyt huomiota päivän asua valitessa. Suomen viileässä ilmastossa ne kuuluvat jokapäiväiseen pukeutumiseen suurimman osan vuodesta ja ovat siten yksi eniten käyttämistämme vaatekappaleista. On aika nostaa sukat esille ja pohtia, mitä kaikkea ne meille mahdollistavatkaan. Sukat ovat kuin taustalla seuraava luottoystävä - aina turvana ja tukena.

SUKAT KÄTEVÄSTI YHDESTÄ PAIKKAA

Sukat jäävät usein pienemmälle huomiolle kuin muu asu. Ehkä moni ajattelee, ettei kukaan näkisi sukkia kuitenkaan tai jopa, ettei niillä olisi väliä päivän asun kokonaisuuteen. Se ei silti tarkoita, etteikö niihin voisi kiinnittää huomiota ja leikitellä asuun sopivilla sukilla. Ruskean- ja oranssinväriset, raidalliset sukat pilkahtavat pienenä piristyksenä housun lahkeen alta ja musta-valkoisen pilkulliset sukat tuovat aivan omanlaista asennetta muuten yksiväriseen asuun. Hempeät pastellinväriset sukat tuovat asuun lempeää söpöyttä ja sopivat niin farkkujen kuin chinoksien lahkeen alle. Kauniit sukat saavat myös reilusti näkyä. Pue kauniit ja näyttävät nilkkasukat hameen tai shortsien kanssa ja vedä sukkien varret korkealle ylös. Ohuet ja kauniit sukat vaikuttavat asun ulkonäön lisäksi käyttömukavuuteen. Mitkäpä kengät eivät olisi mukavammat pehmeiden sukkien kanssa? Vanhan vitsin mukaan urheilusukat ja sandaalit ovat yhdistelmä, jota tulisi välttää viimeiseenkin asti. Kun jalassa ovat laadukkaat ja ajatuksella valitut sukat, on asian laita jo aivan toinen. Asuun sopivat ja miellyttävän näköiset sukat saa hyvin yhdistää sandaaleihin. Kokeile hempeän värisiä, pitsisiä nilkkasukkia sandaletteihin ja saatat yllättyä, miten mukava yhdistelmä se onkaan.

Sukat on helppo tilata netistä. Pehmeinä ja joustavina sukkia ei tarvitse sovittaa ostotilanteessa, vaan sukkien kokoon voi luottaa. Verkkokaupassa näet yhdellä silmäyksellä monet sukkamallit sekä kaikenlaiset eri kuviot ja värit. Sinun on helppo klikkailla ostoskoriin mieluisan väriset sukat ilman turhaa pelkoa siitä, etteivätkö ne sitten olisikaan oikean kokoiset. Netistä tilatessa, saat myös aina 14 päivän palautusoikeuden, kunhan et ole avannut pakettia tai rikkonut sukkien sinettiä. Kaupoissa rientäminen uusien sukkien takia ei sovi monenkaan kiireiseen arkeen ja sukat ovatkin helpoin vaate tilata netistä. Säästää aikaa hauskempiin menoihin ja tilaa sukat netistä!

Verkkokaupasta löydät laajemmat valikoimat kuin fyysisestä liikkeestä. Etsitkö tietyn värisiä sukkia tai juuri tietynlaista kuviota? Löydät luultavimmin etsimäsi netin laajoista valikoimista. Lisäksi verkkokaupan näkymä näyttää selkeästi tarjolla olevat mallit ja kuosit ilman sukkalaatikoiden penkomista. Klingeliltä löydät myös sukat painatuksella. Moniin sukkamalleihimme on mahdollista saada omat nimikirjaimet kirjailtuna. Näin saat ikään kuin sukat logolla ja voit olla varma, ettei ne mene sekaisin pyykkivuorolla.

SUKKAHOUSUT

Sukkahousut kuuluvat jokaisen naisen vaatetukseen – joko pienemmässä tai suuremmassa roolissa. Toiset rakastavat jalkoja tukevia ja lämmittäviä sukkahousuja, kun taas toiset mieltävät ne liian myötäileviksi. Sukkahousut kuuluvat kuitenkin naisellisen pukeutumisen keskiöön ja kaikki helmoihin pukeutuvat käyttävät välillä myös sukkahousuja. Nykyään paksut ja peittävät sukkahousut voi helposti vaihtaa puuvillaisiin leggingseihin, mutta hameen ja avokkaiden kanssa ovat perinteiset sukkahousut kuitenkin kauniimpi valinta. Moni valitsee sukkahousut myös sen takia, että ne kätkevät lantion ja vyötärön seudun ja napakoittavat leveitä muotoja. Sukkahousujen malleista voi valita takapuolta kohottavan push up –mallin tai vatsaa litistävän mallin. Muotoilevilla sukkahousuilla voi parannella vartalon pieniä ongelmakohtia ja luoda kauniin siluetin juhlamekon alle. Vatsaa litistävät sukkahousut pitävät alavatsan tiukassa otteessa eikä tarvitse murehtia pömpöttävästä mahasta juhlamekon alla.

Tänä päivänä sukkahousut nähdään ainoastaan naisten vaatteina, mutta niiden varhaisia versioita käyttivät ainoastaan miehet. Naisten sääret olivat piilossa pitkien mekkojen alla, sillä niiden näkymistä pidettiin säädyttömänä. Hameiden lyhentyessä ja naisten säärien säädyttömyyden vähentyessä sukkahousut siirtyivät vähitellen vain naisten asuihin. 1940-luvulla markkinoille tulivat nailonsukat, joiden joustamattomuus johti uuden materiaalin, lycran, kehittämiseen nailonia kuumentamalla. Nykyään sukkahousuja on saatavissa monissa eri materiaalisekoitteissa, mutta tekokuidut ovat edelleen yleisin sukkahousumateriaali joustavuutensa ja kestävyytensä ansiosta. Läpikuultavat ja liukaspintaiset sukkahousut valmistetaan yleensä nailonista. Nailon on kestävä ja taipuisa materiaali, joka venyy päällä ja soveltuu hyvin käyttöön. Sen sijaan se ei kestä teräviä kulmia ja ohuihin sukkahousuihin voi helposti tulla reikä. Kun sukkahousu alkaa purkautua, kutsutaan sitä silmäpaoksi. Kun vahinko on vasta pieni ja jos lanka ei ole päässyt purkautumaan näkyvästi, voi silmäpaon yrittää estää tipalla kynsilakkaa. Hipaise jähmettyvää lakkaa silmäpaon päähän, niin purun reitti päättyy siihen.

Sukkahousut ovat naisten juhlapukeutumisen kulmakiviä. Hameen tai mekon kanssa sukkahousut kuuluvat juhlapukeutumiseen ja myös housujen kanssa jalkaan sopivat sukkahousut tai sukkahousumaiset, mikrokuidusta kudotut nilkkasukat. Juhlakengät pääsevät paremmin oikeuksiinsa liukaspintaisten sukkahousujen kuin paljaiden jalkojen kanssa. Korkokengät, pikkukengät ja avokkaat istuvat kauniisti jalkaan liukkaiden sukkahousujen avulla. Avokärkisiin kenkiin tai sandaaleihin sopivat ohuen ohuet sukkahousut ilman kantapään tai varpaiden kärkivahvistuksia. Avonaisiin kenkiin voi myös valita kärjestä avoimet sukkahousut, jotka jättävät varpaat paljaiksi. Juhlapukeutumisen etikettiin kuuluu, että sukkahousujen tulisi olla vaaleammat kuin jalkaan puetut juhlakengät. Jos kengät ovat vaaleat, tulisi juhla-asuun valita oman ihon väriset sukkahousut, jos taas juhlakengät ovat tummat, voivat sukkahousutkin olla väriltään tummemmat. Hautajaiset ovat pukeutumisetiketissä poikkeus, koska hautajaisiin tulisi aina pukea mustat ohuet sukkahousut.

Värikkäät sukkahousut ovat syksyn ja talven piristysruiske. Paksuudeltaan 30 tai jopa 50 denierin sukkahousut ovat peittävät ja siksi niissä sopii erinomaisesti leikitellä väreillä. Läpinäkymättömät sinapinkeltaiset tai tummanpunaiset sukkahousut tuovat yksivärisen tummaan asuun kiinnostavaa syvyyttä. Vihreät tai siniset sukkahousut sopivat ruskean puolihameen ja ruskeiden nilkkureiden kanssa. Luonnonvalkoinen tai beige neulemekko oranssiin taittavan okranvärisillä talvisukkahousuilla henkii pehmeää syystunnelmaa. Mustaan kotelomekkoon saa hauskaa piristystä raidallisilla sukkahousuilla. Värikkäillä sukkahousuilla saa nopeasti vaihdettua asukokonaisuuden ilmettä. Voit jatkaa luottovaatteisiin pukeutumista ja päivittää tyyliä vain vaihtamalla sääriin uuden värin.

OIKEANKOKOISET SUKKAHOUSUT

Sukkahousuissa tärkeää on valita käyttötarkoitukseen ja asuun sopivat sukkahousut. Oikean koon valinnassa kannattaa ottaa huomioon käyttömukavuus. Koko valitaan useimmiten saman koon mukaan, kuin alushousut tai housut. Mikäli olet epävarma sopivasta koosta, kannattaa valita isompi koko, jotta sukkahousut eivät turhaan kiristä. Sukkahousujen valintaan vaikuttaa toki myös niiden väri. Yleisesti ottaen juhlatilaisuuteen tulisi valita huomaamattomat, ihonväriset tai asun väriin sopivat sukkahousut ja arkisempaan tilanteeseen voi valita värikkäämmät, persoonalliset sukkahousut. Voit lukea lisää sukkahousujen valinnasta palvelusivujemme sukkahousuoppaasta, josta löydät myös ohjeita sukkahousujen hoitamiseen. Jokainen sukkahousuja käyttänyt tietää tunteen vääränkokoisista sukkahousuista. Vatsasta kiristävä vyötärönauha tai reisiä kohti valuva haarakiila ovat huonosti istuvien sukkahousujen merkki. Nailonista kudotut sukkahousut ovat erittäin venyvää materiaalia ja vaikka sukkahousut näyttäisivät pikkuriikkisen pieniltä paketistaan taiteltuina, mahtuvat ne hyvin aikuisen ihmisen jalkoihin. Sukkahousujen koko määritellään usein pituuden ja painon mukaan. Niistä pystytään arvioimaan minkä kokoiselle vartalolle mikäkin sukkahousukoko sopii parhaiten. Liian pieniin sukkahousuihin voi mahtua, mutta käyttömukavuus saattaa kärsiä. Samoin tumma nailon voi paljastaa, että päällä on liian pienet sukkahousut, jos kangas venyy näkyvästi. Liian isojen sukkahousujen ikävä puoli on valuva haarakiila, joka voi kutittaa ikävästi. Onneksi sukkahousujen koot ovat kuitenkin suhteellisen väljät ja yhdelle vartalolle voi sopia hyvin parikin peräkkäistä kokonumeroa. Paksuissa, puuvillaisissa sukkahousuissa voi ja kannattaa noudattaa itselle useimmiten sopivaa vaatekokoa. Ne eivät jousta yhtä paljon kuin nailon eivätkä ne siten liian pienessä koossa mahdu lainkaan päälle.

Sukkahousujen paksuudesta kertoo niiden denieriluku. Denieri kuvaa sukkahousuissa käytetyn langan painoa ja siten kankaan paksuutta. Mitä alhaisempi denieriluku, sitä ohuemmat sukkahousut ovat kyseessä. Talven viileillä säillä tulee valita paksummat sukkahousut ja juhla-asuun ohuemmat.

MITÄ OVAT SUKKAHOUSUJEN DENIERIT?

Sukkahousujen paksuus mitataan deniereissä. Denieryksikkö kertoo neuloksen tiheyden ja siten sukkahousukankaan paksuuden. Mitä enemmän deniereitä ja miten tiheämpi neulos, sitä kestävämpi kangas on. Alhaisen deniermäärän neulos lähtee helposti purkautumaan pienestäkin kosketuksesta terävän kärjen kanssa. Muutaman tai korkeintaan 10 denierin sukkahousut ovat lähes huomaamattomat ja hyvin läpikuultavat. Ne sopivat erityisesti kesäjuhliin ja kesämekon kanssa. Hieman tukevampi 20 den. tukee jalkoja aavistuksen verran enemmän ja sävyttävät jalkoja sukkahousujen värin mukaisesti. Monien suosimat ja tukevilta tuntuvat sukkahousut ovat usein 30 tai 40 denierin paksuiset. Työpukeutumisessa ja arjessa tavallisimmat paksuudet ovat 20 ja 40 denierin välillä. Talven kylmyyteen sopivat sukkahousut ovat usein 50 den. tai enemmän.

POLVISUKAT

Polvisukat ovat kätevä nilkkasukkien ja sukkahousujen välimuoto. Polvisukat ulottuvat nimensä mukaisesti polven alapuolelle asti ja peittävät siten sääret ja pohkeet. Ohuet ja läpikuultavat polvisukat korvaavat sukkahousut pitkän hameen helman ja erityisesti puolipitkän hameen alla. Jos ei pidä sukkahousujen mallista vatsan seudulla, ovat sukkahousumaisen läpikuultavat polvisukat hyvä valinta. Ylös reisiin asti ulottuvat sukat ovat nimeltään stay up –sukat ja sopivat hyvin myös lyhyemmän helman kanssa.

Polvisukat lämmittävät mukavasti ja antavat tarvittaessa jaloille tukea, erityisesti pohkeista. Tukevat polvisukat auttavat estämään jalkojen turpoamista ja pitävät yllä terveellistä verenkiertoa. Ohuet mikrokuituiset polvisukat sopivat hyvin myös housujen kanssa. Liukas pinta jopa edesauttaa housun lahkeen kauniista laskeutumista. Talvella tavallisten sukkahousujen ylle voi vielä pukea värikkäästi kuvioidut tai paksusta neuleesta kudotut polvisukat omana asuste-elementtinä. Ruskea kotelomekko, mustat sukkahousut ja viininpunaiset paksut polvisukat tuovat asuun oman leimansa.

PAKSUT SUKAT TALVELLA

Kylmänä vuodenaikana sukat ovat ehdoton ja olennainen osa pukeutumista. Mitä kylmempää lämpömittari osoittaa, sitä paksummat sukat tarvitaan pitämään varpaat lämpiminä. Talvellakin voi pukea jalkaan ohuet puuvillasukat ja yksinkertaisesti vetäistä päälle vielä villasukat, jos lattia onkin viileä. On kuitenkin myös olemassa urheilusukkia muistuttavia lämpösukkia. Lämpösukkien POLAR-kuitu kerää talteen kehosta vapautuvan lämmön ja pystyvät siten pitämään jalat jopa viisi kertaa lämpimämpinä kuin tavalliset sukat. Paksuissa talvisukissa on usein vahvistettu pohja, kantapää ja kärki. Ne ovat jalkaterän kriittisimmät kohdat, koska ne altistuvat herkimmin alhaalta päin säteilevälle kylmyydelle. Lämmittävien sukkien on hyvä nousta korkealle nilkan kohdalla, ettei nilkkaan jää vahingossa paljasta ihoa näkyviin.

Pitkälle vaellukselle pitää miettiä tarkkaan, millaiset sukat goretex-kenkiin sopii. Tukevat vaelluskengät hankaavat helposti jalkoja ja silloin jalkojen suojana on hyvä olla paksut ja tiheästi kudotut vaellussukat. Pitkän talviulkoilun tai hiihtoretken jälkeen on ihana istahtaa sisällä, ottaa kengät pois, riisua retkellä lämmittäneet sukat, huuhtaista jalat ja upottaa ne pehmeisiin pörrösukkiin. Unelmanpehmeät ja pörröiset kotisukat lämmittävät sekä mieltä että fyysisesti jalkoja. Moni vilukissa pukee joka ilta jalkaan pehmeät unisukat, jotka pitävät jalat lämpöisinä koko yön.

Talvella kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota toimistopukeutumiseen ja esimerkiksi mahdollisiin sisäkenkiin. Sirojen kenkien kanssa sukkiin tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Avokkaissa ja korkokengissä ovat ohuet sukat kauniimmat kuin paksut talvisukat. Ohut sukka ei kasaudu rullalle jalkapöydän päällä, kuten paksumman kankaan voisi käydä. Sukat avokkaissa ei siis suinkaan ole kiellettyä talvipukeutumisessakaan, mutta pikkukenkiin sujahtavat parhaiten ohuet ja sileäpintaiset sukat.

TERVEYSSUKAT JA ERIKOISSUUNNITELLUT SUKAT

Klingeliltä löydät terveyssukkia ja erityisiin tarpeisiin suunniteltuja sukkia, kuten diabetessukat, jotka hoitavat jalkoja diabeteksen aiheuttamilta verenkiertohäiriöiltä. Sokeritaudista kärsiville suositellaan saumattomia sukkia, jotka eivät kiristä tai purista myöskään kuminauhareunan kohdalta. Silloin löydät Klingeliltä pehmeitä, saumattomia ja kiristämättömiä nilkkasukkia. Tasapainon kanssa kamppaileville sopii jalkaan liukumattomat jarrusukat, joiden pohjassa on nihkeää kumia, joka estää liukastumisen liukkaalla lattialla. Bambusukat ja pehmeä puuvilla hemmottelevat jalkoja pehmeällä ja joustavalla kankaalla ja sopivat useimmiten kaikille jaloille. Pitkän päivän jälkeen voi hemmotella jalkoja rentouttavilla sukilla, jotka hellivät rasittuneita jalkoja pehmeän tuuhealla karvalla.

Polvisärkyyn voi kokeilla pehmeää mutta jämäkkää polvitukea, joka muistuttaa sukanpätkää, joka sujautetaan jalkaa pitkin polven ympärille. Bambukuitua sisältävä polvituki vähentää polveen kohdistuvaa kuormitusta ja tukee polviniveltä. Kipeistä jaloista kärsivien kannattaa ensiapuna kokeilla pehmeitä ja puristamattomia sukkia, joiden hellä reuna ei aiheuta epämiellyttäviä painaumia.

TUKISUKAT

Jalkoja alkaa helposti kiristää, jos istuu tai seisoo pitkään paikallaan ja silloin voi olla tarpeen pukea jalkoihin tukisukat. Istumatyössä istuvilla, pitkällä lennolla matkustaessa tai muuten paljon seisovan kannattaa harkita tukisukkia. Nilkkakorkuiset tukisukat tai tukipolvisukat tukevat sääriä ja jalkoja ja auttavat pitämään verenkierron tasaisena. Samalla ne auttavat ehkäisemään suonikohjuja ja jalkojen ajoittaista turpoamista. Pitkään paikallaan istumisen ja erityisesti lentomatkan aikana kasvaa veritulpan, eli tromboosin kehittymisen riski. Pohkeita tukevat tukisukat auttavat ennaltaehkäisemään ikäviä terveyshaittoja jaloissa.

Tukisukissa voi myös olla avoin kärki ja toimia enemmänkin jalkatukena kuin varsinaisena sukkana. Laadukkaat tukisukat kestävät pitkään ja monissa mikrokuidusta kudotuissa tukipolvisukissa on vahva kudos, joka ei pääse purkautumaan silmäpaon takia. Monissa sukissa on leveä resori, joka tuntuu mukavalta jalkaa vasten eikä purista. Tukisukat ovat mallilta ja kooltaan hyvin napakat ja ne voivat tuntua vaikeilta pukea päälle. Paksusta kankaasta ommelluissa tuissa voi olla vetoketjusuljenta, mutta ohuet tukisukat tulee vetää varovaisesti jalkaan. Rullaa ohuet tukisukat samalla tavalla kuin sukkahousut ylös jalan, nilkan ja pohkeiden yli. Sukan ei tietenkään saa tuntua pahalta ja liian kuristavalta jalassa, mutta pieni napakkuus on hyväksi.

SUKAT HELPOSTI NETISTÄ

Sukat on helppo tilata netistä. Sukkia harvoin sovitetaan ostotilanteessa, vaan kaupasta napataan mukaan se koko, jonka uskoisi istuvan parhaiten omiin jalkoihin. Sen takia sukat ovat täydellinen vaatekappale tilata etämyynnistä. Valitse mieluisa kuosi ja väri, tarkista malli ja materiaali omien mieltymysten mukaisiksi ja klikkaa sukat ostoskoriin. Saat sukat postipakettina eikä sinun tarvitse juosta kaupasta toiseen ostamassa arkisukkia. Klingelin verkkokaupasta löydät nilkkasukat, sukkahousut, polvisukat sekä monet erikoissukat, kuten tukisukat ja diabetessukat. Tervetuloa Klingelille!


waiting...

YHTEYSTIEDOT
075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
MAKSA TURVALLISESTI
  • Lasku
  • Tili
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
SEURAA MEITÄ
YHTEISTYÖKUMPPANIMME
  • Postnord
TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
  • Trygg E-Handel
  • ASML
Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.