TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖMME

Meille Klingelillä on tärkeää, että voit luottaa siihen, että käsittelemme henkilötietojasi turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Tietosuojakäytännössämme kerromme kuinka käytämme ja säilytämme henkilötietojasi ja minkä vuoksi teemme sen.


Käsittelemme henkilötietojasi:

Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme käsitellä ostotapahtumaasi sekä Omat sivut
-asiakastiliäsi, jos olet luonut itsellesi Omat sivut -tilin. Näin voit käyttää hyväksesi niitä toimintoja, jotka saat käyttöösi luomalla tilin. Käsittelemme tietojasi myös voidaksemme lähettää juuri sinulle suunnattua ja tarpeisiisi sopivaa tietoa sekä tarjouksia, jotka ovat sisällöltään niin kiinnostavia kuin mahdollista. Sähköpostitse, tekstiviestinä tai postitse lähettämämme tarjoukset sekä puhelimitse sinulle suunnatut tarjoukset perustuvat siis tilaushistoriaasi ja tuotteisiin, joita kohtaan olet aikaisemmin osoittanut mielenkiintoa.


Mitä oikeuksia sinulla on vaikuttaa siihen, kuinka käsittelemme henkilötietojasi?

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti sinulla on useita oikeuksia, muun muassa oikeus kieltää henkilötietojesi käytön markkinointitarkoituksiin.


Kuka on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä?

Klingel Suomi, Mail Order Finance GmbH, Suomen sivuliike, jonka Y-tunnus on 1910887-1, on vastuussa henkilötietojesi käsittelystä.
Tietosuojakäytäntömme tarkoitus on kertoa sinulle, kuinka käsittelemme henkilötietojasi kun tilaat meiltä tuotteita, vierailet verkkosivuillamme tai kirjaudut verkkosivuillemme, luot itsellesi asiakastilin ja käytät sitä, sekä kun lähetämme sinulle tietoa tai markkinointi-materiaalia uutiskirjeenä, tekstiviestinä tai postitse tai kun otamme sinuun yhteyttä puhelimitse.
Jos haluat tietää, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, tai jos haluat käyttää yleisen tietosuoja-asetuksen antamia oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteella tietosuoja@klingel.fi. Voit myös lähettää meille postia osoitteella Klingel, Iso-Paavolankatu 2, 15520 Lahti tai soittaa asiakaspalveluumme numeroon 09 4245 2220.


Kuinka käsittelemme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme:
•    käsitellä ostotapahtumaasi ostaessasi meiltä tuotteita
•    käsitellä Omat sivut -asiakastiliäsi, jos olet luonut itsellesi Omat sivut -tilin. Näin voit käyttää hyväksesi niitä toimintoja, jotka saat käyttöösi luomalla tilin.
•    lähettää sinulle markkinointimateriaalia sähköpostitse, tekstiviestitse tai postitse
•    tarjota sinulle sopivia tuotteita puhelimitse
•    lähettää juuri sinulle suunnattuja, tilaushistoriaasi perustuvia tarjouksia tuotteista, joita kohtaan olet osoittanut mielenkiintoa aikaisemmin esimerkiksi klikkaamalla tuotteita uutiskirjeissämme tai tekstiviesteissämme
•    noudattaa voimassa olevia lakeja ja säännöksiä
•    tarjota sinulle toimivan ja käyttäjäystävällisen ostokokemuksen verkkokaupassamme.
Pyrimme läpinäkyvyyteen sen suhteen, kuinka käsittelemme henkilötietojasi. Tämän kappleen alta löydät pdf-tiedoston, jossa kerromme, miksi keräämme, säilytämme ja käsittelemme henkilötietojasi. Lopusta löydät tietoa siitä, mitä henkilötietojasi käsittelemme sekä kuinka kauan käsittelemme tietojasi. Voit myös lukea, mikä oikeudellinen peruste meillä on käsitellä henkilötietojasi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) puitteissa.

Täältä löydät tarkempaa tietoa siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi: Tietosuoja


Kuinka suojaamme henkilötietojasi?

Me ja yhteistyökumppanimme työskentelemme aktiivisesti noudattaaksemme EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimuksia. Käytämme useita IT-järjestelmiä sekä toimintoja, joiden tarkoituksena on suojata henkilötietojasi joutumasta luvattoman ja epäasianmukaisen käytön ja käsittelyn kohteeksi. Sisäisten rutiiniemme tarkoituksena on myös varmistaa, että henkilötietojasi käsittelevät vain ne henkilöt, joiden työnkuvaan näiden tietojen käsittely kuuluu.


Tuleeko sinun antaa henkilötietojasi meille ja mitä tapahtuu, jos et anna meille tietojasi?

Voidaksemme tarjota sinulle parasta mahdollista palvelua ja voidaksesi solmia sopimuksia kanssamme tarvitsemme tiettyjä henkilötietojasi. Jos et anna meille tarvitsemiamme henkilötietojasi, emme voi noudattaa solmittua sopimusta emmekä voi esimerkiksi toimittaa sinulle tilaamiasi tuotteita.  
Jos et luovuta meille tietoja, joita tarvitaan tietojen käsittelyyn, jonka teemme suostumukseesi perustuen, emme voi käsitellä henkilötietojasi tätä tarkoitusta varten. Suostumuksesi vaaditaan esimerkiksi, jos haluat myös vastaisuudessa tilata uutiskirjeemme tai saada tietoa tai tarjouksia tuotteistamme tekstiviestitse tai postitse normaalia käytäntöämme pidemmän ajanjakson ajan (ks. liitetiedostona löytyvä tietosuojataulukko).


Kenellä on pääsy henkilötietoihisi?

Lähtökohtaisesti ainoastaan Klingel käsittelee henkilötietojasi. Saatamme kuitenkin siirtää henkilötietojasi ulkoisille palveluntarjoajille silloin kun se on välttämätöntä saattaaksemme kanssasi solmimamme sopimuksen päätökseen tai saadaksemme apua palveluihin, jotka eivät kuulu ydintoimintamme piiriin, ja voidaksemme näin tarjota sinulle kilpailukykyisiä hintoja.
Saatamme jakaa henkilötietojasi ulkoistettuja tehtäviä hoitaville palveluntarjoajille seuraavasti:
•    Jaamme henkilötietosi ulkoistetulle asiakaspalvelullemme voidaksemme tarjota sinulle hyvää asiakaspalvelua.
•    Voidaksemme myydä sinulle tuotteitamme siirrämme henkilötietosi valitsemasi maksutavan maksuratkaisun tarjoajalle. Mitä tietojasi jaamme ja kuinka näitä käsitellään riippuu siitä, minkä maksutavan olet valinnut.
•    Jaamme henkilötietosi kuljetuspalveluitamme hoitaville palveluntarjoajille voidaksemme toimittaa tilaamasi tuotteet sinulle ja takaisin meille, jos päätät käyttää peruuttamisoikeuttasi, palautat ostamiasi tuotteita tai reklamoit ostamasi tuotteen/tuotteet. Teemme näin voidaksemme varmistaa, että palveluntarjoaja voi toimittaa tilauksesi toivotulla tavalla sekä lähettää sinulle ilmoituksen siitä, että tilauksesi on noudettavissa.
•    Jaamme henkilötunnuksesi palveluntarjoajalle, joka auttaa meitä varmistamaan antamiesi yhteystietojen oikeellisuuden.
•    Jaamme ostohistoriasi palveluntarjoajalle, joka analysoi, kuinka voimme parantaa palvelujamme sekä tarjontaamme.
•    Jos maksusuorituksesi viivästyy, jaamme henkilötietosi jollekin palveluntarjoajistamme, jotka perivät maksun puolestamme.
•    Jaamme henkilötietosi painotaloille ja kuljetuspalveluiden tarjoajille voidaksemme lähettää sinulle markkinointimateriaalia.
Lisäksi Klingel jakaa henkilötietojasi valikoiduille IT-palveluiden tarjoajille, mutta kuitenkin ainoastaan siinä määrin kuin on tarpeellista, jotta palveluntarjoaja voi hoitaa velvoitteensa Klingeliä kohtaan.
Jos haluat tarkempaa tietoa siitä, keille palveluntarjoajille tai viranomaisille annamme henkilötietosi, voit ottaa yhteyttä meihin.


Välitämmekö henkilötietosi EU:n/ETA:n ulkopuolelle?

Klingel käsittelee pääsääntöisesti henkilötietojasi EU/ETA-alueella, mutta joissain tapauksissa saatamme ulkoistaa joitakin tehtäviä palveluntarjoajille, jotka toimivat EU/ETA-alueen ulkopuolella. Kun jaamme henkilötietoja EU/ETA-alueen ulkopuolelle, teemme sen ainoastaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) sallimissa puitteissa.
Jaamme joitakin henkilötietoja yhdysvaltalaisille henkilötietojen käsittelijöille, jotka tarjoavat meille IT-palveluita ja käsittelevät heille annettuja tietoja ainoastaan meidän puolestamme tarjottavien palveluiden suorittamiseksi. Nämä palveluntarjoajat kuuluvat Privacy Shield
-järjestelyn piiriin. Euroopan komission päätöksellä henkilötietoja voidaan siirtää yhdysvaltalaisille vastaanottajille sillä edellytyksellä, että vastaanottava yritys on rekisteröitynyt Privacy Shield -järjestelyyn ja täyttää järjestelyn tietosuojaa koskevat velvoitteet. Privacy Shield on EU:n ja USA:n välinen sopimus, jonka tarkoitus on suojella Euroopan kansalaisten perustavaa laatua olevia oikeuksia sekä taata oikeusvarmuus yrityksille, jotka siirtävät henkilötietoja Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltalaisen yrityksen, joka haluaa hyödyntää Privacy Shield -järjestelyä, tulee ilmoittautua Yhdysvaltojen kauppaministeriössä Privacy Shield -yritykseksi. Kauppaministeriön vastuulla on varmistaa, että yritys antaa käsiteltäville henkilötiedoille korkeatasoisen suojan noudattamalla lukuisia tietosuojasäännöksiä ja soveltamalla lukuisia suojatoimia henkilötietoja käsitellessään.


Mitä oikeuksia sinulla on vaikuttaa siihen, kuinka käsittelemme henkilötietojasi?

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) antaa sinulle tiettyjä oikeuksia henkilötietojesi käsittelyyn liittyen. Alta löydät tietoa siitä, mitä oikeuksia sinulla on, sekä siitä, mitä nämä oikeudet tarkoittavat. Jos haluat käyttää oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä. Yhteystietomme on mainittu aikaisemmin tässä dokumentissa.

Suostumuksen peruuttaminen
Koska käsittelemme henkilötietojasi suostumukseesi perusteella, sinulla on milloin tahansa oikeus perua suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn täysin tai osittain. Suostumuksen peruuttaminen on voimassa siitä päivästä lähtien, jolloin peruutat suostumuksesi.

Oikeus päästä tietoihisi
Sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja, sekä saada tietoa siitä, kuinka henkilötietoja käsitellään (esimerkiksi käsittelyn tarkoitus sekä mitä henkilötietojasi käsitellään). Sinulla on myös oikeus saada jäljennös käsittelyn kohteena olevista henkilötiedoistasi.

Oikeus tietojen oikaisuun
Sinulla on oikeus ilman aiheetonta viivytystä saada virheelliset henkilötietosi oikaistuiksi sekä täydentää sinusta tallennettuja, puutteellisia tietoja.

Oikeus tietojen poistamiseen (oikeus tulla unohdetuksi)
Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista jos:
•    henkilötiedot eivät enää ole tarpeellisia niihin tarkoituksiin, joita varten tiedot on kerätty ja joita varten tietoja käsitellään
•    peruutat suostumuksesi, johon tietojen käsittely perustuu, eikä tietojen käsittelylle enää ole oikeudellisia perusteita
•    vastustat tietojen käsittelyä edellyttäen, että oikeutetut perusteemme jatkaa tietojen käsittelyä eivät syrjäytä sinun oikeutettuja perusteitasi vaatia tietojen käsittelyn lopettamista
•    henkilötietoja on käsitelty oikeudellisten perusteiden vastaisesti
•    henkilötiedot tulee poistaa meitä koskevan oikeusvelvoitteen perusteella.
Poistamme henkilötietosi niin vaatiessasi edellyttäen, ettei meillä ole velvollisuutta tallentaa henkilötietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) tai muun lain velvoittamana.
Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista jos:
•    kiistät tietojen oikeellisuuden (määräajan sisällä, joka antaa meille mahdollisuuden tietojen oikeellisuuden tarkistamiseen)
•    henkilötietoja on käsitelty oikeudellisten perusteiden vastaisesti ja vaadit tietojen käsittelyn rajoittamista tietojen poistamisen sijaan
•    tarvitset henkilötietoja ilmaistaksesi tai puolustaaksesi oikeusvaatimuksiasi, vaikkemme enää tarvitse henkilötietojasi
•    vastustat tietojen käsittelyä, ellemme ole tehneet tietosuojaa koskevaa vaikutustenarviointia.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä (vastustamisoikeus)
Sinulla on milloin tahansa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos tietojen käsittely perustuu tietosuojaa koskevaan vaikutustenarviointiin tai profilointiin (lue alla olevasta taulukosta lisää siitä, milloin näin tehdään). Oikeus ei kuitenkaan koske niitä tapauksia, joissa voimme esittää pakottavia, oikeutettuja perusteita, jotka syrjäyttävät sinun oikeutetut etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai tapauksia, joissa tietojen käsittely tapahtuu oikeudellisten vaateiden toteamiseksi, käyttämiseksi tai puolustamiseksi.
Sinulla on myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointia varten, samoin kuin profilointia varten, jos profilointi tapahtuu suoramarkkinointitarkoituksessa. Jos vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointia/profilointia varten, henkilötietojasi ei enää käsitellä sellaisiin tarkoituksiin.

Valitusoikeus
Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaa valvovalle viranomaiselle (ilman, että valitus vaikuttaa muihin hallinnollisiin muutoksenhakumenettelyihin tai oikeustoimiin). Valitus on suositeltavaa jättää sen EU/ETA-maan tietosuojaviranomaiselle, jossa pääsääntöisesti asut, työskentelet tai jossa tietosuoja-asetuksen säännöksiä sanotaan rikottaneen. Virallinen valvontaviranomainen Suomessa on tietosuojavaltuutettu, jonka yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.tietosuoja.fi.

Oikeus siirtää henkilötiedot järjestelmästä toiseen
Sinulla on oikeus saada meille luovuttamasi, sinua koskevat henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä siirtää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle kun:
•    tietojen käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen
•    tietojen käsittely tapahtuu automaattisesti.
Sinulla on oikeus henkilötietojen siirtämiseen suoraan meiltä toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista.