• Laaja tuotevalikoima
 • Koot 34–62
 • Ilmainen palautus
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Suljemme tämän liikkeen pysyvästi. 😢Lisätietoa
Urheiluliivit(0)
Hupsista! Valitsemasi kategoria ei sisällä yhtään tuotetta.

Kategoriat

Suodata & lajittele

 • Lajittele
  Suosio

Lajittele

Urheiluliivit(0)

Urheiluliivit

Urheiluliivit ovat yhtä tärkeä osa naisen urheiluvarustusta kuin oikeanlaiset kengät tai vaatteet, sillä huonosti tuettuna rinnat voivat kipeytyä tai rintakudos voi venyä, jolloin rinnat alkavat roikkua. Liikuntasuorituksen aikana rinnat eivät nimittäin vain hypähtele kevyesti ylös ja alas, vaan ne voivat tehdä jopa käännetyn kahdeksikon muotoista liikettä. Rintakipuja ja rintojen venymistä voidaan kuitenkin huomattavasti vähentää oikeanlaisten liivien avulla. Tavallisten rintaliivien tuki ei useimmiten ole riittävä liikuntasuorituksiin, eikä niitä siksi kannata käyttää urheiluliivien sijasta.

Tukevat urheiluliivit netistä

Tukevat ja sopivat urheiluliivit on kätevä tilata verkkokaupastamme, sillä voit rauhassa perehtyä erilaisten liivien ominaisuuksiin ja vertailla niitä keskenään. Verkkokaupastamme löydät hyvin kokoja myös isokokoisille, sillä valikoimassamme on urheiluliivejä rinnanympäryksestä 75 cm aina rinnanympärykseen 115 cm asti sekä kuppiko’oissa B–I. Jos kaipaat liivien pukemiselta helppoutta, vilkaise malleja, joissa ei ole kiinnityksiä tai jotka ovat edestä avattavia. Esimerkiksi urheiluliivit, joissa on vetoketjusuljenta etupuolella, on nopea pukea ja riisua.

Klingelin oma alusasumerkki, Simone, tarjoaa laadukkaita, hengittäviä ja edullisia urheiluliivejä, joissa on panostettu naisellisiin väreihin ja kuoseihin. Löydät merkiltä erilaisia urheiluliivejä pelkistetyn yksivärisistä värikkäästi painokuvioituihin malleihin. Omaan tyyliin sopivat liivit antavat urheiluun motivaatiota ja uutta virtaa! Valikoimaamme kuuluu satunnaisesti myös tutun luottomerkin, Triumphin, triaction-urheiluliivejä.

Minkälaiset urheiluliivit kannattaa valita?

Oikeanlaiset urheiluliivit valitaan urheilulajin ja rintojen koon mukaan. Karkeasti sanottuna, kevyeen liikuntaan ja pienille rinnoille riittää kevyempikin tuki, kun taas raskas, hyppyjä sisältävä laji ja isot rinnat vaativat vahvan tuen. Kevyitä lajeja ovat esimerkiksi jooga ja pilates, keskiraskaita reipas kävely ja salitreeni ja raskaita juoksu, ratsastus, palloilulajit, kamppailulajit ja crossfit sekä muut pyrähdyksiä ja/tai hyppyjä sisältävät lajit. Verkkokaupassamme lukee urheiluliivien kohdalla, ovatko ne kevyesti tukevat (kevyt tukitaso), keskivahvasti tukevat (keskivahva tukitaso) vai vahvasti tukevat (korkea tukitaso).

Hyvät urheiluliivit pienirintaiselle

Pienetkin rinnat tarvitsevat tukea liikuntasuorituksen aikana. Tukitaso kannattaa valita lajin mukaan, sillä vaikka pienirintainen saattaa pärjätä monissa urheilulajeissa kevyesti tukevissa liiveissä, rintoja voimakkaasti liikuttavat lajit voivat vaatia pienirintaiseltakin liivit, joiden tukitaso on keskivahvasta korkeaan tasoon. Tukitason valinnassa kannattaa miettiä, tuntuuko tuki riittävältä omille rinnoille kyseisessä lajissa. Hyvät ja helpot kevyen tuen urheiluliivit ovat toppiliivit, joissa ei pelkistetyimmillään ole kiinnityksiä, vaan ne puetaan päälle sujauttamalle ne pään yli. Olkaimia ei usein voi säätää, mutta

urheiluun tarkoitetuissa malleissa on monesti painijanselkä, jolloin olkaimet pysyvät paikallaan eivätkä valu alas hartioilta. Toppiliivimallin etuna on helppo puettavuus ja myötäilevyys. Esimerkiksi joogassa ja venyttelyissä liian napakka liivimateriaali voi jopa hankaloittaa harjoitusta, sillä liivit eivät seuraa niin helposti mukana erilaisissa kierroissa. Lisäksi hakaset voivat painaa makuuasennoissa.

Hyvät urheiluliivit isorintaiselle

Isot rinnat kaipaavat kunnon tukea jo kevyeen liikuntaan. Kevyen tukitason liivit eivät useimmiten käy isorintaiselle kuin arkikäyttöön, kun tavallisten rintaliivien sijaan haluaa lisämukavuutta. Kevyen tukitason liivien myötäilevä materiaali ei nimittäin riitä kannattelemaan raskaita rintoja liikuntasuorituksen aikana. Rintavan kannattaakin panostaa keskivahvaan tai korkeaan tukitasoon, sillä ne pitävät rinnat napakasti paikoillaan.

Isorintainen valitsee suosiolla urheiluliivit, joissa rinnanympäryksen ja kuppikoon voi valita erikseen, jolloin sekä rinnanympärys että kuppikoko ovat sopivat. Isot rinnat eivät nimittäin automaattisesti tarkoita isoa rinnanympärystä. Valikoimamme kaikkien urheiluliivien kohdalla voit valita haluamasi rinnanympäryksen ja kuppikoon. Isorintainen tarvitsee myös lisätukea olkaimista, sillä raskaat rinnat aiheuttavat enemmän kuormitusta hartioille. Kun olkaimet ovat leveät, rintojen paino laskeutuu tasaisesti hartioille. Toppaus taas auttaa suojaamaan hartioita painaumilta. Hyvät olkaimet isorintaiselle ovat miellyttävän pehmeät, mutta ne eivät saa joustaa tai antaa periksi. Monissa Klingelin urheiluliivimalleissa onkin mukavat ja leveät tukiolkaimet.

Minkäkokoiset urheiluliivit kannattaa valita?

Urheiluliivien oikea koko valitaan samalla perusteella kuin tavallisten rintaliivien. Urheiluliiveissä kiinnitetään kuitenkin erityistä huomiota napakkuuteen ja siihen, että rinnat sopivat kunnolla kuppeihin. Apua urheiluliivien koon valintaan saat rintaliivien koko-oppaastamme. Tarvitset avuksesi mittanauhan.

Urheiluliivien sovittaminen

Sovita verkkokaupastamme tilaamiasi urheiluliivejä kunnolla kotona, ennen kuin käytät niitä liikuntasuorituksen aikana, sillä emme ota palautuksina vastaan selvästi käytettyjä tuotteita. Kokeile, miltä liivit tuntuvat, kun oikeasti liikut niissä: voit esimerkiksi hyppiä, ottaa juoksuaskelia tai kumarrella liivit päälläsi. Näin tunnet, pysyvätkö urheiluliivien rinnanaluskaitale ja olkaimet paikallaan, pursuavatko rinnat yli liivien yläreunasta tai kainaloista tai liikkuvatko rinnat liikaa liikkuessasi.

Urheiluliivien oikea kuppikoko

 • Oikea kuppikoko: Urheiluliivien etuosa peittää rintakehän kokonaan niin, että rinnat ovat kuppimateriaalin peitossa kehoa vasten kohotettuina. Rintavakoa ei juurikaan näy. Kuppiosa pysyy melkein täysin rypyttömänä.
 • Liian pieni kuppikoko: Kuppikoko on liian pieni, kun rinnat litistyvät yhteen tai rintavakoa näkyy reilusti.
 • Liian iso kuppikoko: Kuppikoko on liian iso, jos materiaali rypyttyy ja roikkuu, jolloin rinnat pääsevät laskeutumaan ja liikkumaan.

Urheiluliivien ympärysmitta

 • Oikea rinnanympärys: Rinnanympärys on sopiva, jos rinnanaluskaitaleen alle mahtuu vain kaksi sormea, ja se asettuu vaakasuoraan kehon ympäri. Se on siis samalla korkeudella edestä ja takaa.
 • Liian pieni rinnanympärys: Varma merkki liian pienestä rinnanympäryksestä on se, että et saa liivejä kiinni. Jos saat liivit kiinni, mutta rinnanaluskaitale on niin tiukka, että rintakehä ei pääse kunnolla laajenemaan hengittäessä tai liivit puristavat, sattuvat tai tuntuvat niin epämukavilta, että et voi käyttää niitä, on rinnanympärys myös liian pieni.
 • Liian iso rinnanympärys: Rinnanympärys on liian iso, jos rinnanaluskaitale on niin löysä, että se nousee selästä.

Urheiluliivien olkaimet

 • Oikeanpituiset ja oikeanlaiset olkaimet: Olkaimet ovat oikeanpituiset, kun voit säätää ne niin, että rintasi asettuvat kohotettuina ja tuettuina ylemmäs kehoa vasten. Olkaimet ovat sopivanlevyiset ja riittävästi topatut, kun ne eivät tee ihoon painaumia.
 • Liian tiukat tai vääränlaiset olkaimet: Olkaimet ovat liian tiukat, jos niitä ei saa säädettyä sen pituisiksi, että ne eivät purista tai jätä painaumia. Jos olkaimet tuntuvat sopivanpituisilta, mutta silti painautuvat ihoon, voivat ne olla liian kapeat rintojesi kokoon nähden tai tarvitset enemmän toppausta.
 • Liian löysät olkaimet: Jos olkaimia ei saa säädettyä niin lyhyiksi, että ne eivät putoile olkapäiltä, olkaimet ovat liian löysät.

 • waiting...

  YHTEYSTIEDOT
  075 326 3537Asiakaspalvelu; arkisin 9-16 075 325 2953 Vardagar 9-19
  MAKSA TURVALLISESTI
  • Lasku
  • Tili
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
  SEURAA MEITÄ
  YHTEISTYÖKUMPPANIMME
  • Postnord
  TURVALLINEN VERKKOKAUPPA
  • Trygg E-Handel
  • ASML
  Toimitamme vain suomalaisiin osoitteisiin. Minimitilaus 50 €. Toimituskulut 5,90 €. 14 päivän vaihto- ja peruuttamisoikeus. Maksutavat: tili, lasku, luottokorttimaksu, PayPal. *)Voimassa yhdessä verkkotilauksessa asiakasta kohden 09.10.2022 asti niin kauan kuin tuotteita riittää. Alennuksen saa vain uuteen tilaukseen. Vain yksi tarjouskoodi tilausta kohden. Ilmoita tarjouskoodi tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 50 euroa alennus huomioiden.